srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport v črnem! Umrl nekdanji ...

Maria in Dominik Njena.si

Maria spoznala svojega sanjskega moškega: 'Leto ...

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

STA
STA
0 22.01.2023 14:50:43

Daniel Yule še drugič zmagal na slalomski klasiki v Kitzbühelu, Slovenca brez točk

Profimedia
Švicar Daniel Yule je drugič po letu 2020 zmagal na slalomski klasiki za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu. Štiri desetinke sekunde je na drugem mestu zaostal lanski zmagovalec, Britanec Dave Ryding, ki je za pičlo stotinko prehitel Norvežana Lucasa Braathena na tretjem mestu. Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta ostala brez finala.

Avstrijec Manuel Feller je sicer postavil najboljši čas prve vožnje, a je v finalu po napaki odstopil in ostal brez uvrstitve.

Braathen, drugi na prvi progi, je v presenetljivem finalu, v katerem so odločale minimalne razlike, zasedel tretje mesto. Tretji v prvi vožnji, Nemec Linus Strasser, je z zaostankom stotinke za Braathenom pristal pod stopničkami na četrtem mestu.

Norvežanu Henriku Kristoffersenu se prva vožnja ni posrečila najbolje. Zato pa je v finalu kot peti za devet mest popravil svojo uvrstitev iz prve vožnje. Kar pa je bilo še vedno premalo za ubranitev rdeče majice vodilnega. To je znova oblekel njegov rojak Braathen (370 točk), ki je Kristoffersena prehitel za zgolj pet točk v seštevku discipline.Najhitrejši v finalu, Britanec Ryding, je za kar 14 mest popravil svojo uvrstitev ter se še drugo leto po vrsti prebil na stopničke slaloma v Kitzbühelu, kjer je lani presenetljivo zmagal. Tudi Yule je v finalu na najvišjo stopničko skočil s sedmega mesta prve vožnje.

Še na tretjem zaporednem slalomu v Kitzbühelu Slovencev ni bilo med dobitniki točk. Štefan Hadalin je na 34. mestu finale zgrešil za 27 stotink sekunde. Tijan Marovt je po dobrem začetnem delu odstopil na prvi progi.

Možnost za popravni izpit bo že v torek na slalomskem spektaklu pod žarometi v Schladmingu.

Članki iz rubrike