Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.01.2023 17:21:33

Boe zmagovalec še na zasledovanju, Fak napredoval na 15. mesto

Profimedia
Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagovalec tudi 12,5 km dolge zasledovalne biatlonske preizkušnje svetovnega pokala v italijanski Anterselvi. Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je z le enim zgrešenim strelom in zaostankom 2:58,8 minute končal na 15. mestu, s čimer je pridobil 14 mest s petkovega sprinta.

Petkov sprint, ki ga je prav tako dobil Boe, je Fak končal na 29. mestu, danes pa je to uvrstitev izboljšal. Brezhibno je streljal vse do svojega četrtega oziroma zadnjega streljanja, ko je stoje zgrešil svoj 18. strel na tekmi. Drugi najboljši Slovenec danes je bil Miha Dovžan, ki je zgrešil dvakrat, a vseeno pridobil šest mest in končal na 32. mestu (+4:12,6). Še en strel več je zgrešil Alex Cisar, ki pa je nekaj mest izgubil in na koncu za las na 41. mestu (+4;44,8) ostal brez točk za svetovni pokal.
Boe je kljub dvema zgrešenima streloma s prednostjo 40,2 sekunde slavil pred rojakom Sturlo Holmom Laegreidom, ki je danes edini zadel vseh 20 strelov. Na tretjem mestu je z malo več kot minuto zaostanka končal švedski biatlonec Martin Ponsiluoma, ki je tako kot Boe zgrešil dvakrat. Za 29-letnega Norvežana je to enajsta zmaga v sezoni.

Članki iz rubrike