kajenje Svet24.si

Kadilci razburjeni, ker so tanke cigarete umaknili...

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

slika nataša reporter Reporter.si

Hurtiću je vseeno, kako je ime posvojeni opici, ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

STA
STA
0 17.01.2023 17:47:55

Slaba novica iz tabora slovenske bronaste olimpijke! Manjkala bo do ...

Slovenka leta Gloria Kotnik
Mateja J. Potočnik
Gloria Kotnik bo izpustila vse tekme do svetovnega prvenstva

Slovenska deskarka Gloria Kotnik bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala počivati na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v bolgarskem Banskem in kanadskem Blue Mountainu, je v izjavi za javnost sporočila Smučarska zveza Slovenije. Kotnik je padla na zadnji postaji svetovnega pokala v švicarskem Scuolu.

Triintridesetletna deskarka je ob koncu preteklega leta prvič v karieri slavila na tekmah svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d'Ampezzo, na prvem v novem koledarskem letu pa ni imela sreče.

Ob odstopu na sobotni tekmi v Švici si je namreč poškodovala koleno in končala v bolnišnici. Po pregledu in opravljeni magnetni resonanci v Sloveniji je jasno, da bo morala izpustiti januarske tekme ta konec tedna v Bolgariji ter naslednji vikend v Kanadi.

»Magnetna resonanca je pokazala poškodbo hrustanca v levem kolenu. Stanje je trenutno negotovo. Začenjam rehabilitacijo. Po kontroli v začetku naslednjega tedna bo znano, ali bo potreben operativni poseg. Zaenkrat je jasno le to, da ta vikend v bolgarskem Banskem in pa naslednji konec tedna v kanadskem Blue Mountainu zagotovo ne bom nastopila,« je po zdravniškem pregledu za SZS povedala Velenjčanka.

Ta je v tej sezoni trikrat zasedla mesto med najboljšo deseterico. Ob zmagi v Cortini ji je to uspelo še s četrtim mestom na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi ter z osmim mestom na paralelnem slalomu v Winterbergu v Nemčiji.

Bansko in Blue Mountain bosta zadnji prizorišči tekem svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v gruzijskem Bakurianiju, ki bo med 19. februarjem in 5. marcem.

Članki iz rubrike