tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 13.01.2023 20:06:15

Hud udarec za Ilko Štuhec! Zdaj ne bo mogla pokazati kako zna drseti po snežni podlagi ...

Ilka Štuhec
Profimedia
Organizatorji tekem svetovnega pokala v avstrijskem St. Antonu so bili prisiljeni zaradi slabih vremenskih razmer poseči v tekmovalni spored.

Na tem prizorišču bodo izpeljali dva ženska superveleslaloma, v soboto in nedeljo. Edina slovenska smučarka Ilka Štuhec bo na sobotni tekmi nastopila s startno številko 37.
Smuka, predvidenega za soboto, ne bodo izpeljali, ker niso izpeljali nobenega od dveh uradnih preizkusov smukaške proge.
Slednje seveda ni v skladu z načrti najboljše slovenske smukačice, dvakratne svetovne prvakinje, ki se je po menjavi opreme v tej sezoni prvič po treh letih in desetih mesecih znova zavihtela na oder za zmagovalke.
Mariborčanka je smuk v St. Moritzu, 17. decembra lani, končala na drugem mestu. Hitrejša od Slovenke je bila le najboljša smukačica zadnjih let Italijanka Sofia Goggia, ki je slavila s prednostjo 43 stotink sekunde.


V načrte najhitrejše Slovenke na smukaških progah se je vpletlo vreme ter preprečilo izvedbo prvega ženskega smuka v letu 2023.
Za zdaj pa ni ogrožen ženski smuk v Cortini d'Ampezzo, ki bo na sporedu naslednjo soboto, 21. januarja. Štuhec je na progi Olympia delle Tofane v Dolomitih doslej trikrat stala na smukaških stopničkah. Prvič s tretjim mestom na smuku 28. januarja 2017 in nato še 18. in 19. januarja, ko je bila najprej druga ter zatem tretja.
Štuhec je po štirih izpeljanih smukih v tej sezoni na odličnem tretjem mestu v posebnem seštevku discipline. Zbrala je 192 točk, več jih imata na svojem račun le Goggia 380 in Švicarka Corinne Suter 218.
Dvaintridesetletna slovenska šampionka je sezono odprla s petima mestom na smukih v Lake Louisu, najslabša 12. je bila nato na prvem od dveh smukov St. Moritzu.
V Wengnu v Švici pa bo v soboto na sporedu klasični moški smuk na 4270 metrov dolgi progi Lauberhorn. Na startu bosta dva Slovenca Martin Čater s številko 23 in Miha Hrobat s številko 45. Andrej Jermen je bil najboljši Slovenec na smukih v Wengnu s četrtim mestom leta 2011, Čater pa je na smukih najvišje posegel lani s šestim mestom. Celjan je v sredo na drugem smukaškem preizkusu na več kot štirikilometrski progi vpisal deveti čas. V soboto bo svoj zadnji smuk v Wengnu odpeljal švicarski as, olimpijski šampion iz Pekinga Beat Feuz, ki bo startal kot enajsti. Feuz bo tekmovalno pot končal konec prihodnjega tedna na smuku v Kitzbühelu.

Članki iz rubrike