podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 10.01.2023 19:41:47

Rogentin najhitrejši na prvem treningu, Čater 25.

Reuters
Švicar Stefan Rogentin je bil najhitrejši na prvem uradnem preizkusu smukaške proge Lauberhorn pred sobotnim smukom za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Wengnu v Švici. Najhitrejši Slovenec je bil Martin Čater na 25. mestu (1,84), Miha Hrobat je bil 32. (+2,11).

Rogentin je na progi, ki so jo kar precej skrajšali zaradi približno 20 centimetrov ponoči novozapadlega snega, vpisal čas 1:46,40 minute. Francoski veteran Johan Clarey je bil drugi (+0,21), vodilni v smukaškem seštevku Aleksander Aamodt Kilde pa tretji (+0,58). Na četrtem mestu je sledil olimpijski prvak v smuku Beat Feuz. Švicarski as (+0,67) bo v soboto nastopil na svojem zadnjem smuku v Wengnu, kariero pa bo končal prihodnji teden v Kitzbühelu.
Napoved ni najbolj obetavna. Do nedelje pričakujejo nove padavine in do 40 cm snega. Ker so noči mrzle, organizatorji ne bi smeli imeti večjih težav z utrjevanjem proge, razmere pa bodo zaradi nestabilnega vremena ocenjevali sproti vsakodnevno.
V Wengnu se obeta trojni tekmovalni spored 93. pokala Lauberhorn. V petek je na sporedu superveleslalom z začetkom ob 12.30), nato sledi smuk, ki se bo prav tako začel ob 12.30) ter še klasični slalom v nedeljo s prvo vožnjo ob 10.15 in drugo ob 13.15.


Švicar Marco Odermatt je lani zmagal na superveleslalomu, Kilde je zmagal na prvem, Avstrijec Vincent Kriechmayer pa na drugem smuku v Wengnu, slalomsko klasiko je dobil Norvežan Lucas Braathen.
Legendarni Avstrijec Franz Klammer in švicarski matador Feuz sta zmagala na treh smukih v Wengnu. Vse slovenske uvrstitve na zmagovalni oder v Wengnu so slalomske. Bojan Križaj je dvakrat zmagal v letih 1980 in 1981, Rok Petrovič je v Wengnu slavil leta 1986, ko je bil Križaj tretji za dvojne slovenske stopničke. Križaj je bil v Wengnu na stopničkah s tretjim mestom tudi leta 1987. Jure Košir je bil tretji v Wengnu leta 1995, Drago Grubelnik leta 2000 in Mitja Kunc leta 2002.
Andrej Jermen je bil najboljši Slovenec na smukih v Wengnu s četrtim mestom leta 2011, Čater pa je na smukih najvišje posegel lani s šestim mestom.

Članki iz rubrike