medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

tjaša-kreuzer Njena.si

Odmevno odprto razmerje: Sta Jan in Tjaša še ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

zu
zu
0 29.12.2022 10:29:43

Največji šok! Eden od najboljših smučarjev je med ogledom proge oznanil slovo!

Profimedia
Avstrijec se je senzacionalno poslovil.

Danes bo v Bormiu ob 11.30 na sporedu moški superveleslalom, še pred začetkom pa je za velik šok poskrbel Avstrijec Matthias Mayer, trikratni olimpijski prvak. Ta bi moral nastopiti s številko šest, a je na ogledu proge senzacionalno oznanil, da se v tistem trenutku poslavlja. Ne po koncu sezone, ne po koncu koledarskega leta. Takoj. "Zadnjih nekaj dni sem veliko razmišljal. Zdaj lahko rečem. Čas je, da se upokojim," je šokiral Mayer.

Avstrijec ima trenutno solidno sezono, je šesti v skupnem seštevku smuka, še bolje mu kaže v superveleslalomu, kjer je tretji, zato je vse skupaj še toliko večje presenečenje ... Morda pa se dogaja kaj v ozadju. 

Odločitev o tem, da bo že v Bormiu sklenil tekmovalno pot, je bila za avstrijsko športno javnost precejšnje presenečenje. Po Švicarju Beatu Feuzu je alpsko smučanje izgubilo še drugega zvezdnika tega športa v nekaj dneh. Švicarski as, štirikratni zmagovalec smukaškega seštevka svetovnega pokala, se bo tekmovalno upokojil po januarskih tekmah v Wengnu in Kitzbühelu.

Mayer je leta 2014 v Sočiju osvojil naslov olimpijskega prvaka v smuku, v Pyeongchangu in letos v Pekingu pa je dodal še olimpijska naslova v superveleslalomu.

Od leta 2009 je zbral 219 nastopov v svetovnem pokalu. Izraziti specialist za hitre discipline ima 45 uvrstitev na zmagovalni oder, od tega 22 smukaških in 22 superveleslalomskih. Enajstkrat je zmagal, trikrat na superveleslalomih, sedemkrat na smukih in enkrat v alpski kombinaciji.

Članki iz rubrike