nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 27.12.2022 07:21:41

Pred skakalkami je eden od vrhuncev sezone: tu je vse kar morate vedeti o 'zlati sovi'

Profimedia
Smučarske skakalke bodo z današnjimi kvalifikacijami (14.15) v Beljaku začele silvestrsko turnejo, ki bo v svoji drugi izvedbi prvič potekala na dveh prizoriščih. Skupna zmagovalka turneje na izpadanje bo znana v nedeljo, 1. januarja. Slovenske skakalke upajo, da bo to zimo zlata sova ostala doma na Ljubnem.

Danes se s startom v Avstriji za skakalke začenja prvi vrhunec sezone. Prvi tekmi, 28. in 29. decembra, bosta v avstrijskem Beljaku, nato se karavana seli v Slovenijo, kjer bosta na Ljubnem tekmi 31. decembra in 1. januarja, ko bo pod reflektorji znana skupna zmagovalka.


Lansko sezono ob premieri turneje na Ljubnem je zmaga pripadla Avstrijki Mariti Kramer, ki je za las ugnala najboljšo Slovenko Niko Križar. Letos v ženskem taboru merijo na stopničke in upajo tudi, da bo sova tokrat ostala doma.

"Nekaj težav še imamo, a upamo, da jih bomo čim prej odpravili. Zaupati moramo v svoje delo. Glede na zveneče nazive, ki jih imamo v ekipi, verjamem, da bomo čim prej startali na najvišja mesta," je pred turnejo napovedal selektor Zoran Zupančič in dodal, da se cilji niso nič spremenili: "Eden od teh je tudi sova."

Članki iz rubrike