Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
18.12.2022 18:08:53
Deli članek:

Železna lady! To je noro, kaj je naredila Sofia Goggia! Poglejte, s kakšno roko je smučala ... (video)

Profimedia

Najboljša smukačica na svetu, Italijanka Sofia Goggia, je še enkrat več pokazala, kako 'nora' je.

Zgolj 24-ur po tem, ko si je zlomila roko in so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Milanu na operacijo, je bila Italijanka Sofia Goggia spet na znanem mestu: na vrhu stopničk svetovnega pokala v smuku. Po poškodbi je bilo vprašljivo, ali bo v soboto sploh lahko nastopila, kaj šele zmagala na dirki.
"V petek je bila še zlomljena, v soboto je že popravljena," je povedala Goggia, potem ko je zmagala na svojem tretjem smuku sezone pred Ilko Štuhec in Nemko Kiro Weidle.

Goggia se je po progi spustila s ploščico in devetimi vijaki, vstavljenimi v otečeno levo roko, ki si jo je v petek med tekmo, ko je nerodno zajela vratca, zlomila na dveh mestih, imela pa je tudi improvizirane luknje, vrezane v rokavico.

Kljub poškodbi je smučala v prepoznavnem, napadalnem slogu ter zmagala s prednostjo 43 stotink sekunde pred edino slovensko predstavnico v hitrih disciplinah na ženskih tekmah. Goggia je prišla do 11. zmage na zadnjih 16 tekmah svetovnega pokala v smuku, na katerih je nastopila.

"Po tem, ko sem se pognala iz starta, nisem mogla pritisniti tako, kot bi si želela, in moja prednost ni bila tako velika kot na treningih, ampak slabe pol sekunde je bilo več kot dovolj," je povedala o svoji zmagovalni vožnji. "Dovolj je tudi ena stotinka sekunde."
"Res sem srečna, res sem hvaležna, saj sploh ni bilo stoodstotno, da bom lahko na startu," je dejala.

"Razumem, da je bilo nekoliko tvegano, a rekla sem si, da po olimpijskih igrah v Pekingu lahko prenesem vse. In natanko to sem storila," je še dejala 30-letna tekmovalka iz Bergama. Na OI je namreč nastopila po poškodbi kolena in osvojila srebro. Za konec pa je še dodala: "Moram se res iz srca zahvaliti ljudem, ki so mi v petek pomagali in mi omogočili, da sem lahko potem startala v soboto in nedeljo - od zdravnika, ki me je operiral, do voznika, ki me je peljal do Milana in nazaj!"