dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 10.12.2022 15:03:00

Marta Bassino z zmago na vrh veleslalomskega sešteva, Ana Bucik 13.

Ana Bucik
Profimedia
Marta Bassino je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Sestriereju v Italiji. Italijanka je nadoknadila zaostanek sedmih stotink sekunde iz prve vožnje ter se zavihtela na vrh zmagovalnega odra. Slovenska predstavnica v finalu Ana Bucik je pridobila pet mest ter prve veleslalomske točke v tej sezoni osvojila s 13. mestom.

Bassino je osvojila še šesto zmago v svetovnem pokalu, prvo v Sestriereju. Šestindvajsetletnica je z zmago prevzela tudi mesto vodilne v posebnem seštevku discipline po dveh izpeljanih ženskih veleslalomih v tej sezoni.

V drugi vožnji se je nekoliko premešala razvrstitev na prvih treh mestih. Slovakinja Petra Vlhova, ki je postavila najboljši čas prve vožnje, je tekmo končala na tretjem mestu. Za zmagovalko je zaostala štiri desetinke sekunde.

Švedinja Sara Hector je z najboljšo drugo vožnjo za štiri mesta popravila svojo uvrstitev. Na prvi progi je bila šesta, v finalu pa je za pičlih 11 stotink sekunde zgrešila zmago. Francozinja Tessa Worley je tretjega mesta prve vožnje zdrsnila na peto mesto.

Mikaela Shiffrin, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark v minuli zimi, je bila šesta. Američanka, ki je v tej sezoni zbrala že 305 točk, je ohranila mesto vodilne v seštevku sezone, Vlhova na drugem mestu zaostaja 25 točk.



Zmagovalka prvega ženskega veleslaloma sezone v Killingtonu Švicarka Lara Gut-Behrami je bila tokrat sedma.

Ana Bucik je v Killingtonu po dobri prvi vožnji, ko je bila deveta, v finalu po zdrsu na progi ostala brez veleslalomske uvrstitve. Novogoričanka se je v Sestriereju prvič na tem veleslalomu uvrstila v najboljšo petnajsterico.

Druga slovenska predstavnica Neja Dvornik se še na drugem veleslalomu po vrsti v tej sezoni ni uvrstila v finale. Nastopila je s številko 50 in zaostala 4,80 sekunde (47. mesto), kar je bilo preveč za še en nastop.

Na tem prizorišču bodo v nedeljo izpeljali še slalom, z Bucik in Dvornik na startu.

Članki iz rubrike