baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 10.12.2022 12:26:40

Petra Vlhova najhitrejša na prvi progi, Ana Bucik 18.

Reuters
Slovakinja Petra Vlhova je postavila najboljši čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Sestriereju v Italiji. Domačinka Marta Bassino na drugem mestu zaostaja zgolj sedem stotink sekunde, Francozinja Tessa Worley je tretja (+0,40). Slovenska predstavnica v finalu bo Ana Bucik, ki si je še en nastop zagotovila z 18. mestom.

Američanka Mikaela Shiffrin, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark v minuli zimi, je četrta, njen zaostanek znaša 44 stotink sekunde.

Zmagovalka prvega ženskega veleslaloma sezone v Killingtonu Švicarka Lara Gut-Behrami je osma z zaostankom 1,12 sekunde.

Prvi slovenski nastop je bil pri številki 22, nosila jo je Ana Bucik, ki je zaostala 2,22 sekunde za vodilno. Njena vožnja je zadoščala za 15. čas, do konca pa so jo prehitele le še tri tekmovalke.



Novogoričanka je v Killingtonu po dobri prvi vožnji, ko je bila deveta, v finalu po zdrsu na progi ostala brez veleslalomske uvrstitve.

Druga slovenska predstavnica Neja Dvornik se še na drugem veleslalomu po vrsti v tej sezoni ni uvrstila v finale. Nastopila je s številko 50 in zaostala 4,80 sekunde (47. mesto), kar je bilo preveč za še en nastop.

Druga vožnja se bo začela ob 13.30.

Članki iz rubrike