baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 10.12.2022 11:07:01

Kranjec z ne najboljšim izhodiščem, toda stopničke so še vedno dosegljive!

Žan Kranjec
Reuters
Marco Odermatt vodi po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val d'Iseru v Franciji. Švicar lovi še tretjo zmago v sezoni. Avstrijec Manuel Feller na drugem mestu za vodilnim zaostaja 45 stotink sekunde. Tretji je Nemec Alexander Schmid (+1,19). Slovenski as Žan Kranjec je 11., njegov zaostanek znaša 1,87 sekunde.

Zmagovalec uvodnega moškega veleslaloma sezone v Söldnu je najboljši čas prve vožnje postavil s startno številko dve. Olimpijski prvak, najboljši veleslalomist in smučar minule zime, je za kar 1,54 sekunde prehitel prvega na startu, Norvežana Lucasa Braathena.

Kako hiter je bil Švicar, kažejo zaostanki, ko je le Feller s startno številko tri zaostal manj kot sekundo.

Kranjec je sezono odprl z drugim mestom. V Söldnu je bil počasnejši zgolj za Odermattom. Prva vožnja veleslaloma v Val d'Iseru se mu ni izšla povsem po načrtih. Kot četrti na startu ob prihodu v cilj ni prehitel nikogar. Je pa vseeno smučal dovolj hitro za drugo vožnjo, ki bo ob 12.30. V Val d'Iseru je bil doslej najboljši sedmi leta 2017.



Kranjec bo edini Slovenec v finalu. Drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin se je v Söldnu v beli cirkus po daljši odsotnosti vrnil z devetim mestom. V Val d'Iseru je bil z 38. mestom prepočasen za uvrstitev v drugo vožnjo.

Kot 29. na startu je v cilj prišel z velikim zaostankom 4,03 sekunde. Prehitel je zgolj Američana Tommyja Forda (+7,36). Vrhničan je bil zaradi štirih odstopov tekmovalcev pred njim ob prihodu v cilj sicer 24. A je nato pričakovano izpadel iz trideseterice, ki si zagotovi še en nastop.

Hadalin bo imel priložnost za popravni izpit že v nedeljo, ko bo na startu prvega moškega slaloma sezone. Namesto Kranjca bo na slalomu dobil priložnost Tijan Marovt, ki lovi prvo uvrstitev v finale na tekmah najvišje kakovostne ravni.

Članki iz rubrike