baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 09.12.2022 14:29:10

Fähndrich in Jouve zmagovalca sprinterske tekme v Beitostoelnu

Eva Urevc
rtv
Švicarka Nadine Fähndrich in Francoz Richard Jouve sta zmagovalca druge sprinterske tekme smučarskih tekačev za svetovni pokal v letošnji sezoni. Od slovenskih tekmovalcev je bila najboljša Eva Urevc, ki je v kvalifikacijah končala na 31. mestu in le za 24 stotink sekunde zgrešila izločilne boje.

V kvalifikacijah je nastope sklenila tudi druga Slovenka Anita Klemenčič, ki je končala na predzadnjem, 58. mestu.

Zmagovalka kvalifikacij Švicarka Fähndrich je slavila tudi v velikem finalu. V cilj je pritekla skoraj sekundo hitreje kot najbližja zasledovalka Norvežanka Lotta Udnes Weng. Na zmagovalni oder se je zavihtela še Finka Johanna Matintalo (+1,42 sekunde).

Vodilna v skupnem seštevku Norvežanka Tiril Udnes Weng je končala kot četrta (+3,27). V finale sta se uvrstili še njena rojakinja Kristine Stavaas Skistad (+7,98) in Čehinja Tereza Beranova (+9,15).


V moškem finalu je zmagal Jouve pred Italijanom Simonejem Mocellinijem (+0,30) in Švedom Callejem Halfvarssonom (+0,51). Tudi v moški konkurenci je tik pod zmagovalnim odrom končal vodilni v skupnem seštevku Norvežan Paal Golberg (+0.90). Do finala sta se prebila še Finec Joni Maki (+1,24) in Francoz Lucas Chanavat (+8,44)

Edini Slovenec Miha Šimenc je prav tako na koncu ostal brez izločilnih bojev na 33. mestu. Trideseterico je v kvalifikacijah zgrešil za 42 stotink sekunde.

"Današnja tekma je uspela kar v redu, a z velikim grenkim priokusom. Po eni strani sem zaostal res malo, po drugi pa sem še vedno zunaj trideseterice, kar ni moj cilj. Zadeve kažejo, da gredo v pravo smer. Moram biti potrpežljiv in čakati na svojo priložnost na naslednjih tekmah," je za Smučarsko zvezo Slovenija po tekmi dejal Šimenc.

V soboto bosta na sporedu še posamični preizkušnji na 10 km klasično. Ženske bodo startale ob 10. uri, moški pa ob 12.15.

Članki iz rubrike