Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 03.12.2022 18:17:51

Nika Prevc na pragu zgodovinskega dosežka, naposled tri slovenske orlice med osem

alesfevzer.com
Tekma smučarskih skakalk v Lillehammerju.

Nemka Katharina Althaus (260,1 točke) je zmagovalka tretje tekme za svetovni pokal v norveškem Lillehammerju. Na srednji skakalnici je za skoraj deset točk premagala vodilno v skupnem seštevku Avstrijko Evo Pinkelnig (250,2). Od Slovenk je bila s petim mestom najboljša Urša Bogataj (238,0), ki je imela v odličnih pogojih v prvi seriji težave pri doskoku, a je v drugi popravila vtis in iz devetega mesta napredovala na peto.

"S tekmo sem zadovoljna, s skoki prav tako. Škoda doskoka. Glede na trenutno stanje je bilo to super. Moram biti s tem zelo zadovoljna. Stanje je bilo prej slabše," je po tekmi dejala Bogataj.

Najboljša Slovenka po prvi seriji Nika Prevc, bila je na drugem mestu, je v finalu zapravila lepo priložnost za zmago, kar bi bil kakopak zgodovinski dosežek, prav tako kot uvrstitev na zmagovalni oder, na koncu je končala na sedmem mestu (236,6 točke). "Prvič sem imela zelo dobro izhodišče po prvi seriji. Škoda za drugi skok, sem pa zelo vesela, da vem, da znam kazati dobre skoke. Hkrati sem ponovila najboljšo uvrstitev v karieri in tega sem zelo vesela," pravi komaj 17-letna Prevc.

Nika Križnar, najboljša Slovenka s četrtim in sedmim mestom s prve tekme v poljski Wisli, je zadržala osmo mesto iz prve serije (235,1), s tekmo je bila prav tako zadovoljna. "Nisem še čisto tam, kjer si najbolj sama želim, a zdi se mi, da sem glede na petkov trening in kvalifikacijski skok naredila velik napredek. Vem pa, da morem še več in upam, da to pokažem že v nedeljo na veliki skakalnici, ki mi leži malenkost bolj."

Katharina Althaus je danes z dvema dobrima skokoma potrdila drugo mesto z druge tekme v Wisli in je zdaj skočila tudi na drugo mesto v skupnem seštevku. V vodstvu ostaja danes drugouvrščena Eva Pinkelnig. Na tretjem mestu je končala njena rojakinja in branilka velikega kristalnega globusa Marita Kramer, ki je na oder za zmagovalce napredovala s šestega mesta.

Točke za svetovni pokal je z 21. mestom osvojila še Ema Klinec (205,5). Brez finala je ostala Katra Komar, ki je zasedla 38. mesto (84,6). Že v kvalifikacijah je s 43. mestom obstala Maja Vtič. Dober ekipni uspeh je razveselil tudi trenerja Zorana Zupančiča. "Tri tekmovalke v deseterici. Malenkost smo že tipali stopničke. Vseeno pa žal še malenkost neizkušeni, najmlajši Niki Prevc ni uspel ta preboj na stopničke, a vseeno sedmo mesto. Peto mesto Urše Bogataj in osmo mesto Nike Križnar je super ekipni izplen," je povedal Zupančič.

V nedeljo bo ob 16.30 na veliki skakalnici še ena preizkušnja.


Članki iz rubrike