Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.12.2022 15:20:43

Odlična predstava Polone Klemenčič. Na to ženski biatlon čaka že več let!

alesfevzer.com
Avstrijska biatlonka Lisa Theresa Hauser je zmagovalka ženskega sprinta za svetovni pokal v Kontiolahtiju na Finskem. Vrhunsko predstavo pa je vnovič pokazala Polona Klemenčič, ki je z zaostankom 52,4 sekunde resda zasedla šele 21. mesto, a za tretjim mestom po kazenskem krogu zaostala vsega 28 sekund.

Klemenčičeva je že na posamični tekmi presenetila z 19. mestom, tokrat pa potrdila napovedi v slovenskem taboru, da je v poletni sezoni izjemno napredovala. S popolnim nastopom, strelsko ničlo in dodatno energijo po brezhibnem streljanju, bi se vmešala celo v boj za stopničke.
Gre za dosežke, ki jih slovenski ženski biatlon čaka že več let. A danes je vidnejšo uvrstitev preprečila izjemna zgoščenost dosežkov, saj so tekmovalke med šestim in 26. mestom tekmo končale znotraj 30 sekund. Izjemen boj se s tem obeta tudi na nedeljskem zasledovanju, kjer bo imela 25-letna slovenska reprezentantka lepo izhodišče. Manj uspešna je bila Živa Klemenčič, ki je zgrešila tri strele in s 71. mestom ostala tudi brez želene zasledovalne tekme.


Na vrhu si je četrto zmago v karieri priborila Avstrijka Lisa Theresa Hauser, nazadnje na svetovnem prvenstvu Pokljuki tudi svetovna prvakinja na tekmi s skupinskim startom, z dodatnima srebrnima kolajnama pa ena najuspešnejših posameznic zadnjega SP. A tokratno slavje je bilo precej nepričakovano, saj se je Avstrijka v pripravljalnem obdobju ubadala s številnimi zdravstvenimi težavami. Odločilo je streljanje, ki ga je Avstrijka opravila brez napake. Italijanka Lisa Vittozzi je v kazenski krog zavila enkrat in zaostala 17,1 sekunde, Švedinja Linn Persson, ki je na strelišču prav tako zadela vseh 10 tarč, pa je bila z zaostankom 24,2 sekunde tretja.
Vittozi je prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokal, zelo visoko pa je z 19. mestom tudi Klemenčič.

Članki iz rubrike