kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.11.2022 13:44:53

Pa smo dočakali njen debi: Anamarija Lampič na prvi tekmi potrdila svetovni pokal, Repinc četrta

Slovenske biatlonke so odlično odprle sezono 2022/23. Lena Repinc je na uvodni tekmi pokala IBU v Idrefjällu s stoodstotnim streljanjem osvojila četrto mesto, novinka v reprezentanci Anamarija Lampič pa je na 7,5 km dolgem krogu morala kar štirikrat v kazenski krog, s šestim mestom pa potrdila normo za nastop v svetovnem pokalu.

Med Slovenkami je na tekmi nastopila še Kaja Zorč in s tremi kazenskimi krogi pristala na 42. mestu.

Zmage se je veselila Norvežanka Marte Krakstad Johansen. Nemka Janina Hettich - Walz je stoje zgrešila enkrat in zaostala 20 sekund, njena rojakinja Marion Wiesensarter pa je s strelsko deseterico dopolnila sliko na zmagovalnem odru.

Lepo potrditev za dobro delo v poletnem obdobju je dobila Lena Repinc, ki je za zmagovalko resda zaostala za 30,8 sekunde, zato pa je prehitela v svetovnem pokalu že uveljavljeno Švedinjo Mono Brorsson.



Šesterico je dopolnila Anamarija Lampič, ki je za petim mestom zaostala 0,4 sekunde. Dosegla pa je daleč najboljši izid v smučini. Od Švedinje Tilde Johansson, ki je dosegla drugi izid, je bila hitrejša kar 58 sekund.

Novo priložnost bodo dekleta imela že v sredo, ko bo v Idrefjallu na sporedu zasledovanje, v Kontiolahtiju pa se bosta na uvodni posamični tekmi sezone predstavili Polona in Živa Klemenčič.

Omenjena četverica deklet pa bo po današnjem uspehu slovenske barve po vsej verjetnosti zastopala že prihodnji teden na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu.

Značke: biatlon, sta

Članki iz rubrike