Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(mf)
(mf)
0 24.11.2022 10:41:35

Bo curling pozimi mogoče igrati tudi v vaši občini?

Curling je primeren za vse. Na fotografiji Curling team Butnskala in Curling klub Olimpija.
CZS
Sezona slovenskega curlinga je že v polnem razmahu. Curling ekipe in posamezniki že pridno trenirajo na ledenih ploskvah, ženska in moška reprezentanca se prav v tem času borita na evropskem prvenstvu skupine B.

Če še ne veste, kako bi uživali zimsko sezono, je pravi čas, da se odločite in pridete na led. Letos bo ob ugodnem, hladnem vremenu priložnosti veliko, saj se curling zveza Slovenije prizadeva, da bi zagotovila kar največ priložnosti za "curlanje" v vaši bližini. Običajne lokacije, kjer v zimski sezoni lahko začnete z igranjem ali treniranjem curlinga, so Ljubljana, Jesenice in Velenje, bo pa v letošnjem letu vnovič možno curling poizkusiti tudi na drugih lokacijah.

Primer takšne lokacije je tudi Ribnica. Že v lanskem letu je curling zveza Slovenje ob sodelovanju z občino Ribnica ter ob izjemni podpori starega in novega župana Sama Pogorelca organizirala prvi odprti turnir Dolenjske. Ta je potekal na prijetnem pokritem zunanjem drsališču, ki bo v Ribnici predvidoma stal tudi v letošnji zimski sezoni. Glede na to, da se je ob lanskoletni ponujeni možnosti pri občanih in lokalnemu prebivalstvu pojavila izjemna zainteresiranost za ta šport, se bo v letošnjem letu ob ugodnih pogojih turnir v Ribnici spet lahko vadil. Na zunanjem drsališču se bo ob podpori župana in Curling zveze Slovenije na turnir mogoče pripravljati že prej, to je v vnaprej določenem terminu obratovanja drsališča.

Zunanjih drsališč je v Sloveniji predvsem v predbožičnem času kar nekaj, zato povprašajte odgovorne organizatorje, kdaj bo na vašem lokalnem drsališču gostovala Curling zveza Slovenije in bo mogoče preizkusiti curling, izjemen šport, ki je eden izmed najbolj zanimivih in atraktivnih zimskih olimpijskih športov. Zapomnite si, za igranje curlinga ne veljajo starostne ali druge omejitve, primeren je za vsakogar. 

Članki iz rubrike