požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 20.11.2022 11:56:33

Tudi na drugem slalomu v Leviju v finalu dve Slovenki

Američanka Mikaela Shiffrin je postavila najboljši čas prve vožnje drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Leviju na Finskem. Tako kot na sobotnem prvem slalomu sta se v finale uvrstili dve Slovenki, Ana Bucik in Neja Dvornik, tokrat s 17. oziroma 22. časom prve vožnje.

Nosilka naslova skupne zmagovalke svetovnega pokala minule zime, Shiffrinova, je bila najhitrejša na sobotnem slalomu, uvodni tekmi ženske sezone svetovnega pokala, ter bo lovila rekordno šesto zmago na slalomih v Leviju.

Na vrhu je precejšnja gneča. Zgolj sedem stotink sekunde na drugem mestu zaostaja Nemka Lena Dürr, ki je vodila po sobotni prvi vožnji, a nato v finalu zdrsnila na četrto mesto. Nosilka zmage v slalomskem seštevku v minuli sezoni, olimpijska prvakinja iz Slovaške Petra Vlhova, na tretjem mestu zaostaja zgolj desetinko sekunde.


Najboljša slovenska slalomistka Ana Bucik, ki je v soboto sezono odprla s šestim mestom, za vodilno zaostaja 1,17 sekunde, zaostanek Dvornikove znaša 1,45 sekunde.

V spodnjem delu razpredelnice je s startno številko 70 nastopila tudi Nika Tomšič, ki je svoj debi na črni progi končala že pred ciljem z odstopom. To je bil tretji start v svetovnem pokalu za Tomšičevo.

Druga vožnja se bo začela ob 13. uri.

Članki iz rubrike