Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

(mg)
(mg)
0 17.11.2022 10:49:35

Reprezentanci potujeta na EP

Slovenska ženska reprezentanca v curlingu
CZS
V soboto, 19. novembra, se v Östersundu na Švedskem začne evropsko prvenstvo v curlingu elitne skupine A in skupine B, v kateri nastopata tudi slovenska moška in ženska reprezentanca.

Obe se bosta tudi letos borili za utrditev mesta v drugi najmočnejši jakostni skupini v Evropi. V elitni skupini A nastopa 10 najboljših držav v Evropi v moški in ženski kategoriji. V skupini B nastopa 16 moških in 10 ženskih reprezentanc.

V ženski konkurenci Slovenijo letos zastopajo Ajda Zavrtanik Drglin (vodja), Maruša Gorišek, Nadja Pipan in Liza Gregori ter Frederic Rouge kot trener. Gre za izkušeno ekipo, ki je sicer v nekoliko drugačni postavi Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih zastopala že večkrat. Cilj je ponoviti lanski uspeh in obstati v skupini B. V rednem delu Slovenija igra proti nekaterim starim znankam s preteklih prvenstev – Avstriji, Slovaški, Litvi in Španiji ter proti Belgiji, Angliji, Finski, Estoniji in Češki. Slednji dve spadata med favoritinje za napredovanje v skupino A, kamor se uvrstita dve najboljši reprezentanci skupine B.

Za Slovenijo letos v moški konkurenci igrajo Štefan Sever (vodja), Marko Harb, Simon Langus, Žiga Babič, Martin Razinger in Grega Arh kot trener. Tudi moška reprezentanca je sestavljena iz izkušenih igralcev curlinga, čeprav gre za prvo mednarodno prvenstvo v tej postavi. Šestnajst ekip, ki nastopajo v drugem kakovostnem razredu, je razvrščenih v dve igralni skupini. Tako se bodo naši v rednem delu pomerili z Avstrijo, Belgijo, Francijo, Madžarsko, Latvijo, Nizozemsko in Portugalsko. Med vsemi nasprotniki izstopajo prav Nizozemci, ki so večkratni udeleženci svetovnih prvenstev in turnirjev na najvišji ravni.

Tekme rednega dela potekajo do četrtka, 24. novembra, nato pa sledijo izločilni boji s finalnimi tekmami v soboto, 26. novembra.

Istočasno bo v Östersundu potekalo tudi evropsko prvenstvo elitne skupine A, na katerem nastopajo najboljše reprezentance v Evropi in na svetu. Med favorite za kolajne se uvrščajo Švedska, Švica, Škotska, Norveška, v ženski konkurenci tudi Nemčija, v moški pa Italija. Ekipe se ne borijo le za najvišja mesta, ampak tudi za nastop na svetovnem prvenstvu, kamor se uvrsti najboljših osem ekip.

Članki iz rubrike