Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Maruša Gorišek
Maruša Gorišek
0 13.10.2022 11:39:55

Slovenska reprezentanca v curlingu na svetovno prvenstvo

Mešana ekipa Slovenije, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu v curlingu
CZS
V soboto, 15. oktobra, se v Aberdeenu na Škotskem začenja svetovno prvenstvo mešanih moštev. Na prvenstvu bo igralo kar 35 držav, med njimi tudi Slovenija. Gre za prvo svetovno prvenstvo mešanih moštev po izbruhu pandemije.

Slovenijo bodo v Aberdeenu zastopali Štefan Sever, Nina Kremžar, Marko Harb in Patricija Černe iz Curling kluba Ljubljana in Curling kluba Jesenice. V rednem delu se bodo pomerili s Portugalsko, Novo Zelandijo, Korejo, Indijo, ki letos prvič nastopa na curling tekmovanjih, Hongkongom, Finsko, Dansko in Kanado. Slednja zagotovo spada med favorite prvenstva, saj je zlato kolajno osvojila že v letih 2018 in 2019. Prva tekma čaka Slovence že v soboto ob 9. uri zjutraj po slovenskem času.



Čeprav disciplina mešanih ekip ne spada med olimpijske discipline v curlingu, tudi na tem prvenstvu igrajo nekateri najboljši igralci na svetu. Letos bo denimo Norveško zastopal tudi Christoffer Svae, olimpijski podprvak v curlingu. Ekipe so razdeljene v štiri skupine, v kateri igra vsaka reprezentanca z vsako. Zmagovalna reprezentanca vsake skupine se uvrsti v četrtfinale neposredno, medtem ko se drugo- in tretjeuvrščene reprezentance vseh skupin pomerijo za preostala mesta v četrtfinalu. Finalne tekme bodo na sporedu v soboto, 22. oktobra 2022.



Svetovno prvenstvo mešanih ekip je prvo prvenstvo letošnje sezone, na katerem nastopa tudi Slovenija. Že novembra pa se na evropsko prvenstvo odpravljata moška in ženska članska reprezentanca, ki sta uvrščeni v drugo najmočnejšo kategorijo evropskega curlinga. Evropsko prvenstvo bo potekalo v Östersundu na Švedskem.



Rezultate tekem lahko spremljate na spletni strani Svetovne curling zveze: https://worldcurling.org/events/wmxcc2022?pageType=results

Članki iz rubrike