čakalnica Svet24.si

Bolnika umrla v čakalnici urgence: enega je ...

koncert 2 Svet24.si

Dvojec Maraaya tokrat zelo osebno

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

robert golob janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša ali Golob – na oblasti imamo očitno ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

Blaž kot komentator Njena.si

Vedeževalec Blaž o Anitini in Damirjevi ...

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

sta
sta
0 11.10.2022 13:47:46

Za uvod negotov nastop Mete Hrovat na veleslalomu v Söldnu

Reuters
Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je zaradi bolečin v desnem kolenu vprašljiva za nastop na uvodnem ženskem veleslalomu, s katerim se bo 22. oktobra na ledeniku Rettenbach na avstrijskem Tirolskem začela sezona 2022/23 svetovnega pokala v alpskem smučanju. ne vemo še, ali bo sploh lahko nastopila, je za STA povedal njen trener Denis Šteharnik.

"Meta trenira postopno, veliko manj trenira kot prejšnja leta. Prizadevamo si, da bi jo vsaj do sredine sezone pripeljali v dobri formi. Še ne vemo, ali bo sploh lahko nastopila v Söldnu ali ne," je danes dejal Šteharnik, ki je s tekmovalko iz Podkorena znova začel sodelovati po koncu minule sezone.

"Ne moremo veliko planirati, gremo iz dneva v dan in poskušamo iztržiti največ, kar lahko, in pri tem ne preobremeniti kolena," je še dodal.

Težave s kolenom so posledica grdega padca 6. marca v finalu veleslaloma v Lenzerheideju. Operativnega posega ni imela, kljub petmesečnem premoru pa so se bolečine ponovile.

"Po Argentini sem bila zelo vesela, kako potekajo treningi. Ko smo prišli na nekoliko težji teren v Saas Feeju, predvsem na tršo podlago, sem že spet začela čutiti bolečino v kolenu," je minuli teden na predstavitvi reprezentanc v Planici za STA dejala 24-letna tekmovalka iz Podkorena.

"Koleno malenkost čutim, ko pa pridem v maksimalne napore, pa nisem sposobna odsmučati tako, kot je treba, če želim smučati na najvišji ravni."

"Se res maksimalno trudimo iskati rešitve, da ne bi prekinjala smučarskega treninga, ampak da bi ga dozirala, da bo koleno še zdržalo," pravi.


"V Söldnu nisem stoodstotno prepričana, da bom nastopila. Gremo iz tedna v teden. Skušamo zmanjšati škodo, ki nastaja zaradi manjka treningov, in hkrati preprečiti nadaljnjo škodo zaradi samih treningov," je še dodala.

"Prejšnji teden, ko smo bili tri dni v Hintertuxu na lažjem terenu, je bilo za silo v redu, zdaj smo se prestavili na težji teren v Val Senales, kjer bomo opravili tri do štiri dni treninga. Bomo videli, kako bo. Smo čisto odvisni od njenega kolena. Stanje v glavnem ni dobro," je iz Italije sporočil Šteharnik, ki je tudi trener Neje Dvornik.

"Po vrnitvi iz Ushuaije je prvič delala kondicijo, tako kot si je želela. Potem pa se je po dveh dneh lažjega treninga v Saas Feeju koleno vnelo in smo že spet bili na začetku. Tudi po dveh dneh premora ni šlo," je opisal Šteharnik.

"Če bo pripravljena za Sölden bo, če pa ne, pač ne bo. Bo pa ves čas z ekipo na treningih. Ne silimo je, da mora nastopiti v Söldnu. Vse, kar smo do zdaj naredili, ko smo skrbeli za njeno koleno, bi lahko šlo zaradi ene tekme v nič."

Na južnotirolskem ledeniku Schnalstal so tudi Andreja Slokar, Ana Bucik in Dvornik, ki bodo zanesljivo nastopile v Söldnu. Že prej si je Tina Robnik pri padcu na treningu v Saas Feeju zlomila desno koleno. Po najbolj optimističnem scenariju bi lahko Lučanka že okoli novega leta začela trenirati in kasneje tudi tekmovati.

"Upajmo, da bo s kolenom bolje in da bo lahko Meta normalno tekmovala," pa je dejal glavni trener ženske ekipe za tehnični disciplini Sergej Poljšak, ki je tudi pojasnil, da jim je med pripravami v Argentini nekaj zapletov povzročil novi koronavirus.

Slokar, Bucik in Robnik so v Argentini staknile okužbo s covidom-19. "Neja in Meta covida nista imeli, tudi pri drugih ni šlo za hudo obliko, so obležale za dan, dva, dva dneva sem tudi sam obležal zaradi covida," je še dejal Poljšak.

Članki iz rubrike