Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 30.09.2022 00:26:01

Srce parajoča izpoved žene tragično umrlega Marka Grilca: Včasih si želim, da bi umrla namesto njega

Bliža se prva obletnica tragične smrti odličnega deskarja na snegu Marka Grilca.

V iskrenem in iskrivem pogovoru za Obraze je Markova žena Nina razkrila najglobjo bolečino ob izgubi ljubezni svojega življenja. Ostala je sama s tremi otroki - Maxxom, Emmo in Alasko, ki se je rodila tri tedne po nesreči.

Kako je takoj po nesreči v Söldnu premagala travmo, ki je ni mogoče primerjati z ničemer. "Prvi dnevi po njegovi smrti so bili tak šok, da se veliko tistih dni tudi ne spomnim. Kar nekaj časa traja, da dojameš, kaj se je zgodilo in kaj se dogaja. Čeprav sem pozitivna, vsake toliko padem dol. Imam tudi trenutke, ko se mi zdi, da predolgo nimam priložnosti izraziti svojih čustev, ki se nabirajo. Tako se včasih tudi prisilim, da dam čustva iz sebe, sicer bi me razneslo. Zavrtim si kakšno glasbo ali film, ki jih nato sproži. Potem se zjokam in pride olajšanje. Pridejo pa tudi trenutki krize, ko iščem smisel, ko se sprašujem, kaj je smisel vsega, če se na koncu zgodi to. Ujamem se v razmišljanju, kje je zdaj, ko ga ni z nami. A na to nihče nima odgovora, in dokler ne pride naš čas, ga tudi ne boš imel. Moji možgani težko dojemajo te abstraktne stvari. Da te kar ni nikjer. Včasih me tako boli, da si želim, da bi jaz umrla namesto Marka. Tudi po devetih mesecih velikokrat primem telefon, da bi mu kaj napisala. Ko imam deset sekund prostih, si ga želim poklicati. Vsako situacijo rešujem posebej in se učim plezati ven..."

Nina in Marko sta se lani septembra na skrivaj poročila, uradno in le ob prisotnosti staršev. Za letošnji september pa sta načrtovala še veliko poroko na smučišču, ki jima ni bila usojena. Želela sta, da bi vsi gostje kar oddeskali do hotela na zabavo. Nina je Obrazom razkrila, da na obletnico Markove smrti, 23. novembra, pripravlja nekaj posebnega. "Želim si, da ne bo morbidno in žalostno, temveč veselo in optimistično, kot je bil on. Ponesrečil se je ravno na isti dan, kot si je pred petimi leti poškodoval hrbtenico. Takrat si je želel, da bi čisto vsak dan lahko deskal in tudi na obletnico poškodbe. Njega ni več, bomo pa mi ohranjali njegovo ljubezen in veselega duha."

Celoten intervju z Nino Grilc – o ljubezni, pogumu in žalovanju – si lahko preberete v najnovejši številki revije Obrazi.

grilc 1

Značke: marko-grilc, nesreča

Članki iz rubrike