Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.09.2022 16:58:43

Kubacki razred zase, Lanišek v Hinzenbachu do drugega mesta

Profimedia
Poljak David Kubacki je zmagovalec tekme smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v avstrijskem Hinzenbachu. S skokoma 94 ter 93,5 metra je suvereno obvladal konkurenco. Najbolj se mu je na drugem mestu približal Slovenec Anže Lanišek (90, 92,5 m), ki je zaostal 19,4 točke, tretji pa je bil 37-letni avstrijski veteran Manuel Fettner.

V razredčeni konkurenci, najbolj opazno je bilo nenastopanje najboljših Norvežanov, so bili ostali Slovenci daleč od vidnih uvrstitev. Timi Zajc, ki je tako kot Lanišek prvič nastopil v poletni sezoni, je bil skromen 23., Patrik Vitez je osvojil 27. mesto, Jernej Presečnik pa je tekmovanje končal že po prvem nastopu. "Že od prvega skoka naprej sem se dobro počutil in potem sem nekako stopnjeval. Morda finalni ni bil moj najboljši, a moram biti kar zadovoljen. Še vseeno sem delal, v preletu je bila kvaliteta in dobro me je odnašalo in potem sem bil drugi," je po tekmi za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Lanišek.
Poletna velika nagrada se bo končala prihodnji teden v Klingenthalu. Za skupno zmago se bost udarila Kubacki (280 točk) in Fettner (210). Nato skakalce čaka mesec premora, preden bodo prvi konec tedna v novembru v Wisli na Poljskem začeli sezono svetovnega pokala 2022/23.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike