20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

Slamnik je moje najljubše pokrivalo poleti, z mano na hvarsko raziskovanje pa so odpotovali trije sl Odkrito.si

Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem ...

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

ue
ue
0 05.07.2022 13:24:34

Ulala! Po poti Primoža Rogliča? Še en prestop iz smučarskih skokov? Odgovor je na dlani... (foto)

Profimedia
Neverjetna zgodba vrhunskega kolesarja Primoža Rogliča, ki se je v šport na dveh kolesih preselil iz smučarskih skokov, navdušuje množice ljudi po svetu.

Nekaj takega se lahko zgodi samo v Sloveniji! Primož, ki se zdaj bori za svojo prvo zmago na dirki vseh dirk, Touru, bi morda postal svetovni prvak tudi v smučarskih skokih, glede na to, iz kakšnega testa je. In verjetno drži, da so skakalci po telesni konstituciji taki, da bi bili lahko tudi uspešni kolesarji. Seveda ne vsi oziroma bolj redki, a vendarle. 

In kolesarjenje je dober trening skoraj za vse športe. Mnogi športniki različnih športov radi sedejo na kolo in "nabirajo" kilometre. In med njih sodi tudi izjemna slovenska smučarska skakalka Nika Križnar, dobitnica dveh olimpijskih kolajn, skupna zmagovalka svetovnega pokala ... V preteklih dneh je bila spet na kolesu in v hudi vročini, protivetru in še z odseki, ki so bili makadamski, odpeljala kar nekaj kilometrov, in to v solidnem času glede na vse okoliščine. Ali morda Nika razmišlja, da bi zamenjala šport? V zimski športih to ne bi bilo nič nenavadnega, saj lahko vidimo primer Anamarije Lampič in seveda Primoža Rogliča. No, če bi se Nika odločila, da prestopi v kolesarstvo, smo prepričani, da bi bila uspešna tudi v tem športu, ki je trenutno v Sloveniji povsem "špica". 

Članki iz rubrike