Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 25.05.2022 20:52:22

Kranjska Gora bo v naslednji sezoni spet gostila fante in dekleta

alesfevzer.com
Člani predsedstva Mednarodne smučarske zveze (Fis) so potrdili koledar tekem svetovnega pokala v vseh disciplinah pod okriljem mednarodne zveze.

Zeleno luč so prižgali tudi tekmovanjem v Sloveniji. V sezoni 2022/23 svetovnega pokala v alpskem smučanju bodo v Kranjski Gori na sporedu tako ženska kot moška veleslaloma.

Smučarski zvezi Slovenije je uspelo zagotoviti dve novi tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske. Tako se bodo najboljše smučarke na svetu v Kranjski Gori borile za zmago na dveh veleslalomih. Seveda pa bo Kranjska Gora gostila tudi moške tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Poleg vrhunca zime, ko bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, so bile potrjene tudi tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji, finale svetovnega pokala v poletih v Planici in svetovni pokal v deskanju na Rogli.



"Vložili smo veliko truda, da v Sloveniji lahko organiziramo dve tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske po tem, ko je postalo jasno, da Maribor z Zlato lisico tokrat ni del predloga. Kranjska Gora bo prizorišče, ki bo gostilo dva veleslaloma in tako ostajamo v družini tistih držav, ki redno prirejajo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju," je sporočil predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

"Zdaj je na vseh deležnikih, da z dejanji pokažemo, da smo pripravljeni izvesti vse potrebne rešitve, da bi lahko za sezono 2023/24 kandidirali za ponovno organizacijo Zlate lisice. Dejstvo je, da je konkurenca svetovnih smučarskih središč, ki si želijo organizacijo tekem svetovnega pokala izjemno močna in ni vnaprejšnjih zagotovil, da bo kandidatura uspešna. Kljub vsemu SZS ostaja pomembna članica Fis, kar dokazujemo ne samo z vrhunskimi rezultati, temveč tudi z organizacijo mednarodnih tekem najvišjega ranga v vseh disciplinah," je po koncu sestanka povedal Smrekar, predsednik SZS in član predsedstva Mednarodne smučarske zveze.

Članki iz rubrike