janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

Kozmične pečine Svet24.si

FOTO: Naša galaksija, kot je še niste videli

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

Gabrielle Reece Ekipa24.si

Ena najbolj atraktivnih športnic, ki se je ...

Julio Iglesias Odkrito.si

Julio Iglesias - paraliziran od prsnega koša ...

ronaldo (7) Ekipa24.si

Odločeno je!? To bo novi Ronaldov klub! Pogodba, ...

su
su
0 16.05.2022 13:46:14

Velike spremembe v smučanju, ki bodo potrjene 25. maja. Poglejte, kaj si je izmislil novi predsednik. Vse za dolarje...

Reuters
Že nekaj časa se napovedujejo velike spremembe v svetovnem pokalu alpskega smučanja, zdaj pa naj bi se uresničile.

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Fis Johan Eliasch, ki bo na kongresu 25. maja izvoljen za nov polni mandat, si zelo želi sprememb v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. In nekatere novosti bodo uvedli že v prihajajoči sezoni 2022/23.

V petek, 13. maja, je bil sestanek komiteja za alpsko smučanje, ki je potrdil spremembe koledarja in nov koledar ter ostale predloge poslal komiteju Fis, ki naj bi ga potrdil. 

V sezoni 2022/23 bo 42 moških in 40 ženskih tekem. Na svetovnem prvenstvu februarja 2023 bodo moške tekme v Courchevelu in ženske v Meribelu (13 v 14 dneh). 

Začetek svetovnega pokala bo 22. in 23. oktobra v Söldnu, velika novost pa so štiri smukaške tekme (po dve moški in dve ženski) na novi progi, ki se začne v Švici, cilj pa je v Italiji -  Zermatt/Cervinia.

Izjemno so povečali število tekem za moške v Severni Ameriki. Poleg tradicionalnih prizorišč v Lake Louisu (m + ž), Beaver Creeku (m) in Killingtonu (ž), bodo moške tekme (na sporedu bodo pred marčevskima veleslalomoma v Kranjski Gori) še na prizorišču Palisaded Tahoe (Squaw Valley) in v Aspnu. Tako so odpadle moške tekme v norveškem Kvitfjellu, kjer pa bodo po 20 letih spet ženske tekme. V Sloveniji sta ostali dve moški in dve ženski tekmi. Vse bodo v Kranjski Gori - moška veleslaloma bosta 11. in 12. marca, ženska veleslaloma pa 7. in 8. januarja.

Delovna skupina za alpsko smučanje je podala tudi predloge za spremembe v točkovanju kombinacije (seštevek dveh sorodnih disciplin), za več nočnih tekem in celo za podaljšanje sezone (v prihodnje) s tekmami v dvoranah.

Nov je tudi žreb startnih številk v hitrih disciplinah - najboljših deset na Fis lestvici za mesta med 6 in 15, tisti, ki so med 11-20 za mesta od 1 do 5 in 11 do 20.  

Novo je tudi to, da so maksimalni zaostanek na paralelni tekmi povečali iz 0,5o sekunde na 0,75 sekunde. 

Članki iz rubrike