Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
9 13.05.2022 20:04:38

Zdaj ni več dvoma, Anamarija Lampič teku na smučeh pomahala v slovo!

alesfevzer.com
z obvestilom Anamarije Lampič na Instagramu

"Na svidenje tek na smučeh. Dobrodošel biatlon," je na svojem Instagramu v angleškem jeziku kratko zapisala Lampičeva.

Prvi je o tem bolj podrobno poročal Dnevnik. Že ob koncu minule sezone je dala skrivnostno in dvoumno izjavo, ko je dejala, "da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje". Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah.

Sredi prejšnjega tedna najboljša slovenska športnica leta 2020 v kratkem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov v medijih o novi karieri. Dejala je le, da bo več o tem povedala na novinarski konferenci SZS.



Že ob koncu minule sezone je dala skrivnostno in dvoumno izjavo, ko je dejala, "da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje". Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah. Prihodnje leto bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Tam bi imela pred domačimi gledalci gotovo sicer gotovo veliko podpore v boju za najvišja mesta v smučarskem teku.

Šestindvajsetletna Lampičeva je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. Nato je z Evo Urevc na ekipnem olimpijskem sprintu končala že v polfinalu na 14. mestu.

Pred dobrim letom dni sta v Oberstdorfu Lampičeva in Urevčeva osvojili bron na svetovnem prvenstvu, Lampičeva je bila tretja tudi v posamičnem sprintu, leta 2019 pa je v ekipnem sprintu na SP v Seefeldu osvojila srebro. Leta 2021 je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.

Članki iz rubrike