kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
3 12.05.2022 12:21:48

Bo Anamarija res menjala šport? To je njen odziv, najboljša Slovenka pojasnila, kaj se dogaja ...

Najboljša slovenska smučarska tekačica zadnjega obdobja Anamarija Lampič v kratkem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov v medijih o njenem morebitnem prestopu v biatlon. Dejala je le, da bo več o svoji tekmovalni prihodnosti povedala v naslednjih dnevih na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije (SZS).

V medijih, danes med drugim v Dnevniku in Delu, pred tem pa je bilo tudi že nekaj drugih zapisov, se pojavljajo namigovanja, da bi lahko najboljša slovenska smučarska tekačica v naslednji sezoni nastopila v biatlonu, čeprav bo prihodnje leto v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Tam bi imela pred domačimi gledalci gotovo veliko podpore v boju za najvišja mesta v smučarskem teku.

Prestop utemeljujejo tudi z njeno skrivnostno in dvoumno izjavo ob koncu minule sezone, ko je dejala, "da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje". Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah.

Nejc Bodar, ki je bil v zadnjem štiriletnem olimpijskem obdobju glavni slovenski trener v smučarskem teku, je, kot običajno po koncu sezone, dobil odpoved. "Sedaj se s SZS pogovarjamo o novi pogodbi in moji vlogi v prihodnje. Sam nimam informacij glede Lampičeve. So sicer govorice, ampak nič še ni uradnega," je povedal Brodar.


Šestindvajsetletna Lampičeva je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. Nato je z Evo Urevc, ki je imela veliko težav mesec dni v pripravah pred OI zaradi okužbe z novim koronavirusom, na ekipnem olimpijskem sprintu končala že v polfinalu. V prvi skupni sta bili sedmi, kar je na koncu zadoščalo za 14. mesto.

Pred dobrim letom dni sta v Oberstdorfu Lampičeva in Urevčeva osvojili bron na svetovnem prvenstvu, Lampičeva je bila tretja tudi v posamičnem sprintu, leta 2019 pa je v ekipnem sprintu na SP v Seefeldu osvojila srebro.

Tekmovalka iz Valburge je minulo sezono svetovnega pokala v skupnem seštevku končala na osmem mestu. Zbrala je 683 točk, veliki kristalni globus pa je prepričljivo pripadel Rusinji Nataliji Neprjajevi z 973 točkami. Lampičeva je bila druga sprinterka zime za Švedinjo Majo Dahlqvist, v seštevku tekem na razdaljah pa je bila 27.

Lampičeva je leta 2020 postala najboljša slovenska športnica leta, bila je tretja v seštevku sprintov svetovnega pokala, v seštevku sprintov je bila najboljša tudi na prestižni novoletni turneji Tour de ski. Naslednje leto je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.

Članki iz rubrike