nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(mg)
(mg)
0 05.05.2022 09:41:25

Curling: Zlate kolajne v ljubljanske klube

Pingvini, državni prvaki
Rok Jenko
V Ledeni dvorani Zalog se je v nedeljo zaključilo državno prvenstvo. Na njem je letos igralo kar 19 ekip, sedem v ženski in 12 v moški konkurenci.

Ekipe prihajajo iz petih curling klubov iz vse Slovenije – Ljubljana, Zalog, Emona, Jesenice in Velenje. Državni prvaki so z zmago postali tudi reprezentanca Slovenije za sezono 2022/2023. V moški konkurenci so bile ekipe razdeljene v dve skupini, znotraj katerih se je vsaka pomerila z vsako, najboljši dve ekipi pa sta se uvrstili v polfinale. V finalu sta nastopili ekipi Pingvini (CK Ljubljana) in Moštvo Čulić (CK Zalog), v tekmi za tretje mesto pa ekipi Buhtli (CK Ljubljana) in Team Sever (CK Jesenice). Z rezultatom 6:5 so bili v finalu boljši Pingvini v postavi Lan Žagar (vodja), Tomaž Toplak, Marko Harb in Žiga Babič. Tretje mesto je osvojila ekipa Buhtli.

V ženski kategoriji je nastopalo sedem ekip, ki so se najprej pomerile vsaka z vsako. Prva ekipa rednega dela se je uvrstila neposredno v finale, drugo- in tretjeuvrščena ekipa pa sta igrali polfinalno kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v finale. S porazom v polfinalu je tretje mesto osvojila ekipa Hot Shots (CK Jesenice). V finalu sta se pomerili ekipi Team Zaveljcina (CK Jesenice) in Tim Ajskrim (CK Zalog). Z rezultatom 8:4 so bile boljše predstavnice Zaloga v postavi Ajda Zavrtanik Drglin (vodja), Maruša Gorišek, Nadja Pipan, Anja Pečaver in Petra Klemenc.

Končano tudi državno prvenstvo mešanih moštev

Minuli teden se je v Ledeni dvorani Zalog končalo tudi državno prvenstvo mešanih moštev, kjer je letos nastopalo devet ekip. V izločilne boje so se uvrstile ekipe Mašto (CK Ljubljana/CK Olimpija/CK Velenje), Vrata kljuka (CK Zalog), Sntntn (CK Zalog/CK Ljubljana) in Pingvinje Kocke (CK Ljubljana). Zlato kolajno je osvojila ekipa Pingvinje Kocke v postavi Lan Žagar (vodja), Nina Kremžar, Marko Harb in Špela Bizjan, ki je postala tudi reprezentanca mešanih moštev za prihodnjo sezono. Drugo mesto je osvojila ekipa Vrata kljuka, tretje pa ekipa Sntntn.

Za zaključek sezone še mednarodni turnir

Trenutno v Ledeni dvorani Zalog že poteka državno prvenstvo mešanih dvojic, nato pa sledi že tradicionalni mednarodni turnir Ljubljana Open. Na njem bo letos nastopalo 22 ekip iz 12 držav, med drugim tudi iz ZDA, Danske, Irske, Češke, Nemčije, Italije in Švice. 

Galerija

Članki iz rubrike