Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.04.2022 15:20:38

KONČNO! Novica, ki je ŠOKIRALA in RAZVESELILA slovenske šampionke

Urša Bogataj
alesfevzer.com
Mednarodna smučarska zveza je pripravila predloga koledarjev sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in moške.

Novica, ki je najbolj presenetila in hkrati razveselilo ljubitelje ženskih smučarskih skokov je, da se bodo dekleta prvič lahko preizkusile na letalnici, in sicer v Vikersundu. Predlog je, da bi lahko najboljših 15 skakalk v seštevku svetovnega pokala v začetku leta 2023 nastopilo v norveškem Vikersundu v okviru norveške turneje. Starostna meja pa bi bila vsaj 18 let.

"Bil je že skrajni čas," je novico na Instagramu pospremila olimpijska prvakinja Urša Bogataj.

Prvi vrhunec sezone za skakalke bo silvestrska turneja, kjer se bo Ljubnemu ob Savinji na prehodu v leto 2023 pridružil še avstrijski Beljak. Prva tekma turneje bo 28. decembra v Beljaku, v boju za zlato sovo pa sledijo še tri tekme: Beljak (29. decembra) ter Ljubno ob Savinji 31. decembra ter 1. januarja 2023.Finale sezone, ko bo znana dobitnica velikega kristalnega globusa, bo namesto ruske turneje v Nižnjem Tagilu in Čajkovskem zdaj predvidoma 24. marca v Lahtiju.

Svetovni pokal za moške pa se bo začel predvidoma že 5. novembra v Wisli. Organizatorji poljskih tekem so že sporočili, da bodo morali skakalci po ledeni smučini nato pristajati na plastiki, kar bi se zgodilo prvič v svetovnem pokalu, sicer tekme ne bo moč izpeljati v načrtovanem novem terminu.

Če pri Fisu takšnega poteka tekmovanja, skokov na plastiko, ne bodo potrdili, se bo svetovni pokal začel v Ruki 26. in 27. novembra, Wisla pa bo pokal gostila 3. in 4. decembra.58488*

Vrhunec za naše skakalce in skakalke bo svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki bo v dolini pod Poncami od 21. februarja do 5. marca 2023.

Skakalci se bodo še enkrat vrnili v Planico, kjer bo zadnja tekma sezone 2022/23 na letalnici bratov Gorišek predvidoma šele 2. aprila 2023.

Članki iz rubrike