Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 11.03.2022 08:10:17

ŠOK na SP v poletih! Eden od glavnih favorit JEZNO ZAPUSTIL prvenstvo: Tega ne mislim gledati!

Profimedia
Svetovni podprvak v smučarskih poletih ne bo nastopil na posamični tekmi, odpovedal pa se je tudi boju za mesto na ekipni tekmi.

Že uvodni dan svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Vikersundu je prinesel nekaj presenečenj. Slovenci so blesteli na obeh treningih, nepričakovano se je dvignil predvsem Domen Prevc, ki je poskrbel za najdaljši polet dneva (242 metrov), v tesnih internih bojih reprezentanc, pa je brez priložnosti za nastop na posamični tekmi ostalo nekaj presenetljivih imen.


Slovenski trener Robert Hrgota je moral prečrtati Lovra Kosa in Ceneta Prevca, v avstrijski reprezentanci sta brez nastopa ostala Ulrich Wohlgenannt in Jan Hörl, v poljski Dawid Kubacki in Andrzej Stękała, še največje presnečenje pa je bila rdeča luč za aktualnega svetovnega podprvaka v smučarskih poletih Halvorja Egnerja Graneruda.

Norveški branilec velikega kristalnega globusa je bil na treningih preskromen, da bi si zagotovil mesto v kvalifikacijah, nato pa so iz Vikersunda prišle še dodatne presenetljive novice.

Norvežan si je želel včeraj nastopiti kot predskakalec in z dodatnimi poleti iskati formo, s katero bi lahko kandidiral vsaj za nastop na ekipni tekmi, a pravila Mednarodne smučarske zveze to prepovedujejo. Tekmovalec, ki nastopi kot predskakalec, avtomatično izpade iz tekmovalnega dela svetovnega prvenstva.

Graneruda je pravilo razjezilo, saj je v dodatnih poletih videl edino priložnost, da ulovi konkurenčno formo. Najboljši skakalec lanske zime je tako sporočil, da se ne namerava udeležiti prihodnjih treningov na letalnici v Vikersundu. "V teh pravilih ne vidim nobenega smisla. Ne morem biti ob letalnici in spremljati tega tekmovanja, ker preveč boli. Ne bom se vrnil v hotel, domov grem," je norveškim medijem zaupal Granerud. V taboru vikingov vseeno upajo, da se bo glava svetovnega prvaka ohladila in da bi lahko nanj morda računali vsaj na nedeljski ekipni preizkušnji.

Članki iz rubrike