Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 02.03.2022 18:56:27

Rusom in Belorusom zaprli vrata tudi v zimskih športih

Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (Fis) je sledilo priporočilom Mednarodnega olimpijskega komiteja ter soglasno odločilo, da s takojšnjim učinkom noben ruski ali beloruski športnik ne bo sodeloval na katerem koli tekmovanju pod okriljem zveze na kateri koli ravni do konca tekmovalne sezone 2021/22, so objavili na spletni strani.

Pri odločitvi, kot so zapisali, gre za zagotovitev varnosti in zaščite vseh športnikov na tekmovanjih pod okriljem Fis.

Odločitev je sprejelo predsedstvo krovne svetovne organizacije za smučarski šport. Njeni člani, kot so zapisali, odločitve, da nobenemu športniku iz teh dveh držav ne bodo dovolili udeležbe na katerem koli tekmovanju do konca sezone, niso sprejeli zlahka.


"To počnemo le v skladu s Fisinim statutom, ki pravi, da Fis svoje dejavnosti izvaja na politično nevtralen način, kar je temelj vrednot Fis, ki jih je sprejelo njenih 140 držav članic."

Ob tem so izrazili najgloblje in iskreno upanje, da se bo konflikt v Ukrajini hitro končal in da bo mednarodna športna skupnost lahko začela proces okrevanja in znova tekmovala z vsemi prisotnimi športniki in narodi.

Mednarodna zveza v solidarnosti s Smučarsko zvezo Ukrajine zagotavlja takojšnjo finančno, logistično in tehnično podporo ukrajinskim športnikom in ekipam, dokler jim ne bo omogočena varna vrnitev domov. Na kakšen način in kako bodo podprli ukrajinske športnike, v izjavi niso navedli.

Članki iz rubrike