oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 27.02.2022 15:15:18

JAAAAAAAAA! Orlice še naprej NAVDUŠUJEJO, NIKA KRIŽNAR tokrat RAZRED ZASE!

Profimedia
Skakalka Nika Križnar zmagovalka tekme svetovnega pokala v Hinzenbachu.

Nedelja se je izkazala za zlati dan Križnarjeve; ne le, da je slavila zmago po dveh najboljših daljavah obeh serij (88,5 in 92,5 metra), obenem je tudi osvojila skupni seštevek za alpsko krono.

To je imela sicer že skoraj v žepu sobotna zmagovalka in olimpijska prvakinja Urša Bogataj, vendar je danes ostala brez nastopa na tekmi. Čeprav je bila v kvalifikacijah s 94 metri Bogatajeva najboljša med vsemi, jo je nato žirija tekmovanja diskvalificirala. Dan po svoji premierni zmagi v svetovnem pokalu, ko se je zdela alpska krona že skoraj njena, se je pognala "z rampe", še preden se je prižgala zelena luč.

"Ne vem, ali sem trenutno vesela ali žalostna, saj si je moja prijateljica Urša (Bogataj, op. STA) bolj zaslužila tole skupno krono kot jaz. Pa so jo diskvalificirali v kvalifikacijah. A moji skoki danes so bili dobri, grem korak za korakom," je v izjavi takoj po zmagi za organizatorje dejala Križnarjeva.

Drugo mesto je danes zasedla vodilna v svetovnem pokalu, domačinka Marita Kramer (215,1 točke), ki je na zmagovalni oder skočila z desetega mesta po prvi seriji, tretja je bila Francozinja Josphine Pagnier (212,9).

"Z današnjimi skoki in zmago nisem povsem zadovoljna, predvsem zaradi diskvalifikacije Urše. Nekako se mi ni zdelo v redu. Bila sem hkrati jezna in žalostna, da se je to njej zgodilo. Upam, da se te napake ne bodo več dogajale," je v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije dodala Križnarjeva.



"Z včerajšnjo tekmo sem bila veliko bolj zadovoljna in sproščena, veliko bolj sem izražala tisto zadovoljstvo. To krono si bolj zasluži Urša, saj kaže res vrhunske rezultate. Upam, da bo letos vzela globus in se izkazala na nadaljnjih tekmah," je še menila lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala.

V finalu sta danes nastopili še dve Slovenki; Špela Rogelj (202,2) je zasedla šesto mesto in s tem najboljši dosežek sezone, Maja Vtič (180,2) pa je bila 17. Katra Komar je z 31. mestom ostala brez točk.

"Šesto mesto je lep dosežek, a, odkrito povedano, nekega zadovoljstva ob tem rezultatu nimam. Vem, da so moji skoki na ravni stopničk in upam, da se sreča čim prej obrne na mojo stran in da lahko še s številkami pokažem tisto, kar sem res zmožna," pa je po tekmi dejala Rogljeva.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je na vrhu ostala Kramerjeva z 995 točkami. Na drugo mesto se je po današnji zmagi povzpela Križnarjeva (741 točk), tretja je Bogatajeva (701). V pokalu narodov, enem glavnih ciljev sezone za slovenske skakalke, te še vedno vodijo (3061) pred Avstrijo (2829), tretja je Nemčija (1447).

Skakalke se zdaj po treh tekmah v Hinzenbachu selijo v Lillehammer, kjer se bo 2. marca začela turneja raw air. Nato sledi do konca sezone še Oslo ter Oberhof, medtem ko je Mednarodna smučarska zveza (Fis) zaradi vojne Rusije nad Ukrajino odpovedala finalni prizorišči ženske sezone v Nižnjem Tagilu in Čajkovskem. Morebitni nadomestni prireditelj za zdaj še ni znan.

Značke: novo, sta

Članki iz rubrike