podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 27.02.2022 14:53:18

Lampičeva uživala

Trikratna olimpijska prvakinja iz Pekinga Therese Johaug je zmagovalka 10-kilometrske preizkušnje v klasičnem koraku za svetovni pokal v Lahtiju. Norvežanka je za 1,2 sekunde ugnala drugo Rusinjo Natalija Neprjajevo in za 16,5 sekunde tretjo domačinko Kristo Parmakoski. Najboljša slovenska tekačica Amamarija Lampič je bila 15.

Johaugova je progo pretekla v 24:28,4 minute, Lampičeva pa je za zmagovalko zaostala za 1:30,9 minute.

"Mislim, da sem danes res nastopila sproščeno, brez pritiskov, ki jih sicer že tako nimam. Res sem cel vikend uživala, čeprav se pri tem nisem najbolje počutila. Sem nazaj v tekmah, to sem potrebovala in gremo naprej," je po preizkušnji dejala Lampičeva.

Rusinja Neprjajeva še vedno ostaja v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala z 973 točkami. Ima veliko prednost pred Američanko Jessie Diggins (695 točk), medtem ko je Johaugova vodilna tekačica sezone na razdalji.

V moški konkurenci js slavil domačih Finski Iivo Niskanen. Na 15-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku je za 17,6 sekunde ugnal vodilnega v skupnem seštevku Norvežana Johannesa Hoesflota Klaeba, tretji je bil Šved William Poromaa z zaostankom 18 sekund. Slovenska tekača Miha Šimenc in Miha Ličef nista osvojila točk.



Šimenc je z zaostankom 2:45,4 minute zasedel 45. mesto, Ličef pa je bil 58. Za olimpijskim prvakom Niskanenom je zaostal 3:26,3 minute.

Za Niskanena je bila to osma zmaga v svetovnem pokalu, od tega tretja letos. Prav vse je dosegel na 15 km. Na tej razdalji je slavil tudi na olimpijskih igrah v Pekingu.

Svetovni pokal se bo naslednji teden v nadaljeval s sprintersko preizkušnjo v četrtek v Drammnu na Norveškem.

Članki iz rubrike