Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.02.2022 14:33:24
Deli članek:

Olimpijci združili SLOVENCE: Izjemna gledanost iger v Pekingu, vsaj del programa videlo kar ...

Na TV Slovenija so v času zimskih olimpijskih iger v Pekingu pripravili več kot 200 ur programa. Vsaj del ga je videlo skoraj 1,4 milijona gledalcev oziroma več kot 70 odstotkov Slovencev. Največ zanimanja je bilo za drugo serijo skakalcev na srednji skakalnici, na kateri je Peter Prevc zasedel četrto mesto.

"Olimpijske igre na TV Slovenija so bile izjemno gledane," je danes v olimpijskem studiu TV Slovenija povedal novinar Tomaž Kovšca.

Drugo serijo moških na manjši napravi si je ogledalo 509.100 ljudi, kar je po njegovih besedah najbolj gledana oddaja v Sloveniji v zadnjih štirih letih.

Peter Prevc, dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija 2014, je bil tisto nedeljo, 6. februarja, na dobri poti do tretje medalje, vendar je po nesrečnem razpletu sodniških ocen za pol točke ostal brez odličja.

Smučarski skoki so tudi sicer najbolj zanimali slovenske gledalce. Drugo serijo tekme mešanih ekip 7. februarja, na kateri so skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc osvojili zlato medaljo, je spremljalo 465.700 gledalcev TV Slovenija. Drugo serijo moških na veliki skakalnici pet dni pozneje pa si je na televiziji ogledalo 435.000 gledalcev. Najboljšo slovensko uvrstitev je takrat dosegel Zajc s šestim mestom.

TV Slovenija je olimpijske vsebine ponujala tudi na svojih spletnih straneh. Tam je bila najbolj gledana ekipna moška tekma 14. februarja z 217.300 gledalci, ko so Lovro Kos, Cene Prevc, Zajc in Peter Prevc zasedli drugo mesto.

Od sedmih slovenskih kolajn na olimpijskih igrah v Pekingu so skakalci in skakalke osvojili štiri, od tega dve zlati ter po eno srebrno in bronasto.