Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
09.02.2022 09:31:30
Deli članek:

Drama okoli spornih dresov se nadaljuje: Smučarska skakalka VRAČA UDAREC KONTROLORKI!

Profimedia

Avstrijska smučarska skakalka se brani.

Slovenska mešana skakalna ekipa se je v ponedeljek okitila z zlato olimpijsko medaljo. Ekipa, ki so jo sestavljali Peter Prevc, Timi Zajc, Nika Križnar in Urša Bogataja, je premočno slavila, zlate medalje pa ji tekmeci ne bi speljali niti v primeru, če ne bi bilo številni diskvalifikacij iz vrst največjih tekmecev.

Med drugim je stroga poljska kontrolorka Agnieszka Baczkowska diskvalificirala tudi Danielo Iraschko-Stolz, zaradi česar je avstrijska ekipa ostala brez možnosti v boju za zlato. Poljakinja se je v dneh po tekmi branila z besedami, da so bile kršitve smučarskih skakalk vidne na oko, da so napake na dresih odstopale za več kot centimeter in pol.

"Ne vem, kaj se je dogajalo. Nekako nihče ni prestal kontrole materiala. Pas ni ustrezal za en centimeter. Jasno je, da se to ne bi smelo zgoditi. Že tako nisem bila prepričana vase, takšna stvar pa ti zagotovo ne pomaga," se je Iraschko-Stolzeva, ki je v drugi seriji nastopila z drugim dresom, za avstrijsko nacionalno televizijo odzvala na pojasnilo poljske kontrolorke.