tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

STA
STA
0 06.02.2022 15:00:28

Maskota pande na drsalkah je že skoraj pošla

Profimedia
Medved panda je nacionalni simbol Kitajske, tokrat pa tudi maskota zimskih olimpijskih iger v Pekingu. A uradna maskota je že skoraj pošla. Organizacijski odbor zdaj skuša rešiti problem premajhne ponudbe.

Uradna maskota zimskih olimpijskih iger v Pekingu je panda po imenu Bing Dwen Dwen. Črno-bela medvedka na drsalkah pa je tako priljubljena, da je že skoraj ni več mogoče kupiti.

Pred uradno prodajalno s spominki v Pekingu se vije dolga vrsta, poročanje kitajskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Mnogi so se razočarani morali obrniti, saj povpraševanje po maskoti, ki za večino predstavlja edini stik z igrami, dodobra presega ponudbo.



Premajhna ponudba naj bi bila posledica sovpadanja iger s kitajskim novim letom. "Mnogi tovarniški delavci so še vedno na dopustu, kar vpliva na ponudbo uradnih proizvodov," je dejal tiskovni predstavnik organizacijskega odbora iger v Pekingu Zhao Weidong. "Zdaj se trudimo, da bi koordinirali proizvodnjo in ponudbo maskote Bing Dwen Dwen," je dodal.

Kitajski ljubitelji olimpijskih iger so medtem neučakani. Objavo, ki zahteva "eno Dwen na gospodinjstvo", je na kitajskem družbenem omrežju Weibo denimo videlo že 210 milijonov uporabnikov.

Značke: zoi 2022, zanimivosti

Članki iz rubrike