Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
01.02.2022 13:36:52
Deli članek:

ŠOK v smučarskih skokih! Padla KONČNA ODLOČITEV o olimpijskem nastopu MARITE KRAMER! Kaj to pomeni za SLOVENKE?!

PROFIMEDIA

Marita Kramer je bila na testiranju PCR znova pozitivna.

Avstrijci so v zadnjih dneh skušali narediti vse, da bi vodilno smučarsko skakalko svetovnega pokala kljub pozitivnemu testu v Willingenu poslali na olimpijske igre v Peking, a čudežnega preobrata ni bilo.

Marita Kramer bi morala pred odhodom na Kitajsko oddati štiri negativne PCR-teste, med katerimi bi moralo miniti vsaj 24 ur, a je z novim pozitivnim testom v domačem Salzburgu ugasnilo še zadnje upanje - Avstrijke v Pekingu ne bomo videli.

"Odločitev ni bila lahka. Osebno mi je zelo žal za Marito, a ji z rezultati testiranj žal ne moremo omogočiti vstopa na Kitajsko. S težkim srcem jo moramo črtati z olimpijskega seznama," je sporočil športni direktor smučarskih skokov in nordijske kombinacije pri avstrijski zvezi Mario Stecher.

Če se bo Mednarodni olimpijski komite strinjal, bo prazno mesto v avstrijski reprezentanci zapolnila 20-letna Lisa Eder.

Kramerjeva se je na svojih družbenih omrežjih oglasila s čustveno izjavo, v kateri je sporočila, da se počuti, kot bi živela v najhujši nočni mori.