Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
31.01.2022 11:35:16
Deli članek:

Ali ima prav? Zakaj NI DOBIL PRILOŽNOSTI? OČITEK na račun slovenske SMUČARSKE ZVEZE, ker...

fb

Nikoli ne bo vse všeč vsem. To je nekaj popolnoma normalnega. Toda štajerski junak, 'Viola' Klemen Kosi je zelo iskreno in čustveno povedal kaj si misli.

Konec decembra 2020 je Klemen Kosi, član slovenske moške ekipe za hitre discipline, grdo padel na treningu v Borminu. Utrpel je hude poškodbe na obrazu (odrgnine in zlomljen nos), poleg tega pa si je še huje poškodoval koleno. Moral je na operacijo in začelo se dolgotrajno okrevanje. Toda Kosi ni obupal in se je kmalu vrnil na treninge. Najprej v telovadnici, lani pa tudi že na sneg. Pred začetkom sezone 2021/22 je bil optimist in dejal, da upa, da bo nastopil na tekmah svetovnega pokala takoj po novem letu. Toda to se ni zgodilo. Zakaj? Ga na slovenski smučarski zvezi niso niti poskusili poslušati? Kosi tako niti ni dobil možnosti, da bi se boril za nastop na olimpijskih igrah. Seveda ne vemo, če bi bil tako dober, da bi se uvrstil na ZOI na Kitajsko, pa vendar bi mu lahko na smučarski zvezi omogočili, da bi nastopil vsaj na enem od treningov na tekmah svetovnega pokala. Kaj pa, če... ? No, nikoli ne bomo vedeli. 

Zato je Klemen objavil zelo čustven zapis, ki ima precej očitajoč podton. 

"Čestitam vsem, ki so se uvrstili v olimpijsko reprezentanco. Želim vam obilo uspeha in sreče na Kitajskem. Tudi sam sem imel takšne sanje, kar me je motiviralo za čim prejšnji povratek po lanskem padcu. Vsaka čast Jansrudu, da se mu je ob nedavni poškodbi uspelo pripravit za na olimpijske Igre. Gotovo je imel popolno podporo in prilagojen program, ciljno načrtovan za povratek v februarju. Na vseh področjih sem tudi jaz trdo delal - več kot leto dni in sicer brez sponzorjev, brez serviserja (hvala mojemu ateju, da je za to zahtevno delo poskrbel), brez stalnega trenerja, več ali manj povsem samostojno, na lastno iniciativo in z vloženimi lastnimi sredstvi, vendar s ciljem in vero. In zelo sem ponosen, da se mi je v tem času uspelo vrnit na sneg in po mojem prepričanju tudi pravočasno pripravit za določene preizkušnje na olimpijskih igrah, na katere pa z razočaranjem in dvignjeno glavo sprejemam, da nisem bil uvrščen. Ostajam pri dveh igrah in pri desetem mestu iz Pjongčanga," je zapisal Kosi. 

Ali ima prav ali ne, pa presodite sami!