vladimir-putin, gobe, rojstni-dan Svet24.si

Spodletel poskus atentata na Vladimirja Putina

nina-osenar Svet24.si

Po štirih letih se je oglasila Nina Osenar: "Zrla...

franci matoz bobo Necenzurirano

Šef Pošte pri obrambi računa na Matoza in ...

danijel krivec bobo Reporter.si

Danijel Krivec skoraj padel skupaj, ko je zvedel, ...

Schumacher Ekipa24.si

Na prodaj osebni avtomobil Michaela Schumacherja! ...

Ičo in Ana Praznik Njena.si

Delovna akcija: Ičo je mojster z otroško dušo

GW1L6797 Ekipa24.si

Škandal v Fazaneriji! Z nacističnim pozdravom na...

su
su
6 23.01.2022 11:33:41

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion RAZKRIL velike težave z ALKOHOLOM! Tu so podrobnosti!

Profimedia
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov je zdravljeni alkoholik.

Janne Ahonen je pred dobrim tednom dni presenetil športno javnost, ko se je pri 44 letih na finskem državnem prvenstvu povzpel do bronastega odličja. Svojo profesionalno kariero je sicer zaključil leta 2018, lani se je zaposlil kot prodajalec avtodomov, še vedno pa se najbolje počuti na in ob skakalnicah.


Petkratni zmagovalec prestižne novoletne turneje je s tretjim mestom na državnem prvenstvu poskrbel za dodaten dokaz krize smučarskih skokov na Finskem, s televizijskim nastopom na finski nacionalni televiziji Yle pa je skakalno družino presenetil še z enim razkritjem.


'Ledeni' Finec je že v svoji biografiji namignil, v kakšnih okoliščinah je dosegal nekaj svojih največjih uspehov, zdaj pa je javno in brez oklevanja priznal, da je zdravljeni alkoholik. "Leta 2013 sem moral nehati. Bil sem v takšnem stanju, da mi je postalo jasno, da se to mora končati," je povedal Ahonen.


Popolne abstinence se je držal osem let, lansko pomlad pa je ob druženju s prijatelji znova popustil. "Mislil sem, da to ne pomeni nič. Spil sem nekaj piv, prepričan sem bil, da sem zdaj bolj zrel, pametnejši. V resnici sem se hitro vrnil v situacijo iz leta 2013. Čeprav alkohola nisem pil osem let, moja bolezen ni bila pozdravljena. Moral sem poiskati pomoč in upam, da je bilo to resnično zadnjič," je razkril 44-letni Finec, ki bo na olimpijskih igrah v Pekingu prisoten kot strokovni sodelavec na televiziji.

Članki iz rubrike