mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.01.2022 14:06:01

Goggia najhitrejša na prvem treningu v Cortini, Ilka Štuhec 17.

Profimedia
Italijanska alpska smučarka Sofia Goggia je bila najhitrejša na prvem treningu pred smukom za svetovni pokal v domači Cortini d'Ampezzo. S časom 1:37,83 je bila za dve desetinki hitrejša od Avstrijke Ramone Siebenhofer. Še 13 stotink več je zaostala še ena domačinka Federica Brignone. Najboljša Slovenka je bila Ilka Štuhec na 17. mestu (+1,55).

Mariborčanka se z izjemo tekme v Val d'Iseru, kjer je bila sredi decembra peta, letos na smukih za svetovni pokal uvršča med 15. in 20. mestom. Tako je bilo tudi na zadnjem smuku v Zauchenseeju v Avstriji, ko je bila 15.

Druga slovenska predstavnica v Cortini Maruša Ferk Saioni je na današnjem treningu zasedla 34. mesto z zaostankom 3,03 sekunde.



Najhitrejša je bila vodilna v seštevku discipline Goggia, ki je na smuku v Zauchenseeju minuli konec tedna grdo padla, a jo odnesla brez večjih poškodb.

V petek bo na prizorišču olimpijskih iger leta 2026 še en trening smuka, v soboto pa tekma, in sicer ob 10. uri. V nedeljo bo na istem prizorišču še superveleslalom (11.45).

Članki iz rubrike