hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zoran Podkoritnik
Zoran Podkoritnik
0 19.01.2022 14:33:49

STREIF že pokazal svojo moč! Padel na treningu smuka v KITZBÜHLU, odpeljali so ga s HELIKOPTERJEM!

Profimedia
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na prvem treningu smuka pred preizkušnjama v kraljevski disciplini za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu.

Drugi čas si delita Italijan Matteo Marsaglia in Avstrijec Matthias Mayer (+0,22). Od treh Slovencev je najboljša vožnja uspela najmlajšemu. Miha Hrobat je bil 14. (+1,41).

Šestindvajsetletni Hrobat še nikoli ni bil tako dober na smukaških treningih na Streifu. Pred dvema letoma je v Kitzbühelu z 19. mestom na superveleslalomu posegel po najvišji uvrstitvi na tem prizorišču ter bil prvič del dvajseterice. Hrobat je imel številko 48 na startu.


Boštjan Kline je poskrbel za 32. čas treninga (+2,42), Martin Čater, ki je smuka v Wengnu končal na desetem in šestem mestu, je vpisal 39. mesto (+3,44).

Trening je zaznamoval tudi padec Nemca Josefa Ferstla. Ferstl, ki jena Streifu leta 2019 zmagal v superveleslalomu, se je na izstopu iz strmine preveč približal varnostni ponjavi in ​​padel, nato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Dobra novica je, da se je lahko sam povzpel na reševalne sani.

Uradni preizkus proge je bil na sporedu že v torek, a so ga odpovedali. V četrtek bo sledil še en trening, v petek in soboto bosta na sporedu smukaški preizkušnji, tekmovanje, 82. pokal Hahnenkamm, se bo sklenilo v nedeljo s slalomom.

Članki iz rubrike