Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.01.2022 14:35:09

ODLIČNI ČATER! Zgolj za 22 stotink je zgrešil smukaške stopničke v Wengnu

Reuters
Martin Čater je v Wengnu v Švici poskrbel za novo odlično predstavo. Na 4270 metrov dolgi progi je osvojil šesto mesto, od prvih slovenskih smukaških stopničk na slovitem Lauberhornu pa je 29-letnega Celjana ločilo 22 stotink sekunde. Čater je bil od zmagovalca preizkušnje Avstrijca Vincenta Kriechmayrja 66 stotink sekunde počasnejši.

Čater je že v petek opozoril nase z desetim mestom na smuku na krajši progi. Na daljšem drugem smuku v Wengnu je zelo dobro izkoristil startno številko 4. Ob prihodu v cilj je za švicarskim asom Beatom Feuzom zaostal zgolj 32 stotink sekunde, za takrat tretje mesto.
Slovenec je nato izgubil zgolj še tri mesta za drugi najboljši dosežek na specialnih smukih v karieri po zmagi v Val d'Iseru leta 2020. Čater je postal komaj drugi Slovenec po Andreju Jermanu z uvrstitvijo v prvo šesterico na smukih v Wengnu, v smukaškem seštevku pa skočil na 15. mesto.
Dosežek Čatra je dopolnil Boštjan Kline, ki je z ne najbolj ugodno startno številko 30 skočil v prvo dvajseterico. Mariborčan je z 20. mestom vpisal najboljši dosežek na tekmah v Wengnu. Tretji Slovenec na startu Miha Hrobat je s startno številko 44 smuk končal na 33. mestu (+3,78).
Zmaga Kriechmayrja ima "lepotno napako" in bi lahko bila sporna. Zaradi karantene po okužbe z novim koronavirusom je Avstrijec izpustil oba treninga smuka, kar je osnovni pogoj za nastop na smuku za svetovni pokal. Pri Avstrijcu so tako nekoliko upognili pravila.


Drugo mesto je pripadlo Feuzu, tretje pa je iztržil Italijan Dominik Paris, ki je mojstrsko odpeljal spodnji del ter je v cilju za zgolj desetinko zaostal za Feuzom. Paris je s tretjim mestom znova prevzel mesto vodilnega v smukaškem seštevku.
Paris ima 316 točk, na drugem mestu sta Feuz in danes sedmi Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, zmagovalec petkovega smuka. Oba za Parisom pred smukoma v Kitzbühelu konec prihodnjega tedna zaostajata pičlih 11 točk.
Lani je pokal Lauberhorn odpadel zaradi pandemije novega koronavirusa. Leta 2020 je smukaška preizkušnja pripadla Feuzu, ki ga tokrat niti smučanje na samem limitu ni popeljalo do najvišjega mesta. Ja pa Feuz na svojem 200. startu v svetovnem pokalu prišel do novih stopničk. Po uvrstitvah na stopničke je najuspešnejši smukač v Wengnu, kjer ima tri zmage, tri druga in eno tretje mesto. Skupaj je še 56. v karieri zasedel mesto na odru za zmagovalce. Tri zmage na smukih v Wengnu si deli z Avstrijcem Franzem Klammerjem.
Danes četrti Švicar Marco Odermatt, za katerim je odličen konec tedna v Wengnu, je še okrepil vodstvo v skupnem seštevku zime. Zaostanek Kildeja na drugem mestu znaša že 390 točk.
Letošnji 92. pokal Lauberhorn se bo sklenil v nedeljo s slalomom.

Članki iz rubrike