Zvone Černač Svet24.si

Zaradi odločitve ministrov občine ob 16 ...

princ harry, meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da se ne vrne več na ...

pct, pct potrdilo, covidno potrdilo Svet24.si

Morajo inšpektorji res med goste v času ...

tito pacient ukc lj wiki Reporter.si

Ostarelemu Titu naj bi menjali kri - so ga pokonci...

janez jansa blaginja pl Necenzurirano

Ne zaradi opozicije, vaše neto plače ne bodo ...

damjan in barbara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara in Damjan še bolj ...

slovenija crna gora Ekipa24.si

BLAMAŽA! Slovenci niso splezali prek Črne gore, ...

su
su
0 14.01.2022 13:51:48

KAAAJ?! Za PADEC Petra Prevca krivi ORGANIZATORJI?! Slovenski selektor RAZKRIL, kaj se je dogajalo!

PROFIMEDIA
"V Bischofshofnu bi lahko naredili več."

Skakalna karavana danes nadaljuje svojo pot proti olimpijskim igram s kvalifikacijami v Zakopanah. Jutri bo na poljski skakalnici na sporedu tretja ekipna tekma v sezoni, v nedeljo pa sledi posamična preizkušnja. Še vedno so sveži tudi vtisi z maratona v avstrijskem Bischofshofnu, ki je gostil kar štiri zaporedne tekme svetovnega pokala, dve v okviru novoletne turneje.
Slovenski orli so znova potrebovali kar nekaj časa, da so se povsem privadili na specifično skakalnico Paula Ausserleitnerja, na nedeljski ekipni tekmi je že kazalo na lep uspeh, a so dragocene točke šle po zlu predvsem zaradi padca najizkušenejšega člana reprezentance Petra Prevca, ki je imel težave pri doskoku. V pogovoru z Robertom Hrgoto, ki so ga opravili kolegi s tiskane izdaje Ekipe, je slovenski selektor razkril, kaj je šlo narobe.

"V njegovem skoku je bilo nekaj negotovosti, v prvi vrsti pa je šlo za napako organizatorjev, ki niso uredili doskočišča. Zapadlo je precej novega snega, urejena pa je bila le sredina doskočišča, kamor sicer skače večina skakalcev, ni pa bil urejen rob doskočišča, kjer pristajajo posamezni tekmovalci. Poleg Petra so imeli precej težav tudi ostali, padel je tudi Karl Geiger," je povedal Hrgota.
Ob tem so se misli hitro vrnile tudi na padec srednjega izmed bratov Prevc, ki je ob doskoku grdo padel na prvi postojanki turneje v Oberstdorfu. "Morda je bilo res podobno, ampak v Oberstdorfu so bile vremenske razmere za organizatorje neprimerno težje. V Bischofshofnu bi lahko naredili več," je odgovoril prvi mož reprezentance, ki bo tekmi v Zakopanah izpustil zaradi rizičnega stika.

Članki iz rubrike