kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.01.2022 14:45:56

SLOVENEC Hrobat štartal, zaradi PADCA PRED CILJEM šel še enkrat na štart, nato pa ...

Profimedia
Marco Odermatt je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev.

Švicar je za 23 stotink sekunde premagal Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, ki se je po treh zmagah po vrsti v tej disciplini moral zadovoljiti z drugim mestom. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Martin Čater na 21. mestu (+1,51).

Na tretjem mestu je pristal Avstrijec Matthias Mayer (+0,58). Trojica na zmagovalnih stopničkah ni presenečenje. Gre tudi za najboljše tri v seštevku discipline, s to razliko, da je Kilde (380 točk) pred Odermattom (319), ki je na tretje mesto potisnil Mayerja (290).

Ta trojica pa je tudi na prvih treh mestih v skupnem seštevku zime, v katerem pa si je Odermatt (945 točk) ustvaril 396 točk zaloge pred Kildejem (549) in 438 točk pred Mayerjem (507).

Po Val Gardeni, kjer je bil 12., se je znova med dobitnike superveleslalomskih točk prebil Čater. Boštjan Kline in Miha Hrobat sta tekmovanje končala brez uvrstitve. Kline je odstopil, Hrobat pa je šel na progo dvakrat, saj so ga prvič ustavili, ker je tik pred ciljem padel Američan Jared Goldberg, ki je bil na progi pred njim. V drugo je bil zelo dobro na poti, pri tretjem vmesnem času je bil celo šesti, a tako kot Kline pred njim nato tekme ni končal.



To je bil zadnji moški superveleslalom pred olimpijskimi igrami. Po Pekingu bosta sledili le še preizkušnji marca v Kvitfjellu in finalna v Courchevel/Meribelu. Slovenski moški izkupiček v tej disciplini sta dve uvrstitvi Čatra med 30 najboljših.

Glavni trener slovenske reprezentance v hitrih disciplinah Grega Koštomaj zaradi pozitivnega izida na testu na novi koronavirus ni potoval v Wengen. Namesto njega je v Švici Janez Slivnik, vodja smučarskih reprezentanc, ki je pohvalil Čatra in mu prisodil pozitivno oceno.

"Martin je bil na treh četrtinah proge zelo dober. Na koncu ena majčkena napaka in 21. mesto. Pristop je bil pravi, tako da, kar se tega tiče, je to dobro. Tudi s to številko ni nihče smučal tako dobro, kot je on," je dejal Slivnik. "Kline je napako storil že ob vhodu v Brüggli in je bilo tekme za njega konec. Potem pa je bil še Hrobat, ki je bil ob prvem poizkusu zaustavljen, ko je bil na progi že skoraj minutoVemo, da je proga v Wengnu zelo dolga in je izgubil veliko moči. Nato je moral s helikopterjem nazaj na start. Njegova druga vožnja je bila vseeno izjemna, na tretjem vmesnem času je imel celo čas za med pet, a je nato žal storil napako in odstopil. Vseeno, edino tak pristop prinese rezultate, saj naše številke v superveleslalomu niso najboljše"je opisal Slivnik.

"Fantje so se danes lotili tekme tako, kot je treba, in po našem dogovoru. To je edina usmeritev in nimamo kaj. Treba je iti naprej in tudi jutri in pojutrišnjem čim bolje nastopati," je še poudaril. V Bernskih Alpah bosta sledila smuka, petkov bo na skrajšani progi s starta kombinacijskega smuka, sobotni z višjega starta, v nedeljo pa bo na sporedu še slalom.

Članki iz rubrike