Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 12.01.2022 16:52:25

PODLO! Kdor NI Z NAMI ne more na OLIMPIJSKE IGRE! Da, tudi to se dogaja...

Fotografija je simbolična.
Profimedia
Beloruski režim predsednika Aleksandra Lukašenka je zaradi nestrinjanja z njim izločil z mednarodnih tekmovanj tudi dve mladi smučarski tekačici.

Sedemnajstletna Darja Dolidovič in pet let starejša Sviatlana Andrijuk sta se nadejali olimpijskega nastopa, a jima je domača zveza odvzela licenco, tako da se ne moreta udeleževati mednarodnih tekmovanj. Kot poroča AFP, so več deset profesionalnih športnikov in trenerjev zaradi drugačnih nazorov odpustili iz reprezentance, nekaj pa jih celo poslali v zapor.

Darjin oče in trener obeh tekačic Sergej Dolidovič, nekdanji uspešen smučarski tekač in sedemkratni olimpijec, trdi, da nihče ni dobil pojasnila, zakaj sta bili izključeni iz reprezentance.
"Nihče ne zna razložiti Sviatlani in Darji, zakaj se jima to dogaja. Poskušali smo ugotoviti, kaj točno se je zgodilo, vendar nismo dobili pojasnil. Nobena se ni pridružila protestom ali podpisala odprtega pisma z zahtevo po svobodnih volitvah. Menim, da sta kaznovani zaradi mojih stališč. Vedno sem govoril, da država potrebuje spremembe, zato sem na opozicijski strani," je dejal Dolidovič, ki je tudi potrdil, da njegova hči ne želi več zastopati Belorusije.

Značke: politika, belorusija

Članki iz rubrike