državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 09.01.2022 11:14:10

Holdenerjeva najhitrejša na prvi progi, Bucikova reševala slovensko čast

alesfevzer.com
Švicarka Wendy Holdener je vodilna po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark na 58. Zlati lisici v Kranjski Gori. Osem stotink sekunde na drugem mestu zaostaja Slovakinja Petra Vlhova. Zaostanek Američanke Mikaele Shiffrin na tretjem mestu znaša 25 stotink. Najboljša Slovenka je Ana Bucik (+1,38) na osmem mestu.

"Je bilo nekoliko lažje, kot sem pričakovala. Žal mi je, da nisem v določenih delih še malo bolj stopila na plin, kjer bi se dalo še nekaj pridobiti na času. Na splošno pa taka, zelo lepa in stabilna vožnja in mislim, da tudi dobro izhodišče za drugo vožnjo," je bila zadovoljna Bucikova, ki si je kot edina Slovenka priborila še en nastop.
"Res je, prve punce so nekoliko spredaj, do tja mi malo več manjka. Ampak je, kar je, zdaj je treba drugo vožnjo čim bolje odpeljati, vsaka bo pokazala najboljše in bomo videli, kam me bo to pripeljalo," je še povedala.
Bucikova, ki kaže najbolj konstantne slalomske vožnje v tej zimi, je na startnem seznamu nastopila v prvi jakostni skupini s številko devet na startu. In še enkrat se je izkazalo, da imajo tekmovalke s startnimi številkami bolj v ospredju precejšnjo prednost.


Prva na startu Švicarka Michelle Gisin je sicer odstopila. V prvi šesterici so članice elitne sedmerice. Le Amelii Smart iz Kanade je s startno številko 33 uspelo presenečenje, ko se je za sedmi čas prve vožnje prebila pred najboljšo slovensko slalomistko.
V slovenski vrsti se je poznala vrzel, ki je zazevala zaradi odsotnosti Andreje Slokar. Ajdovka je zaradi pozitivnega izida na okužbo z novim koronavirusom ostala brez Zlate lisice. Ob odsotnosti Slokarjeve je Bucikova edina slovenska finalistka na strmini v Podkorenu.
Ostala peterica je bila prepočasna za drugo vožnjo. Domačinka iz Podkorena Meta Hrovat je bila z zaostankom 3,11 sekunde 32., Neja Dvornik 35. (+3,25), Anja Oplotnik 36. (+3,30), Nika Tomšič 44. (+4,02) in Pika Dvornik 46. (+4,99).
Druga vožnja bo ob 12.30. Letošnje tekmovanje za Zlato lisico zaradi strogih protokolov za zajezitev okužb z novim koronavirusom poteka brez navijačev v ciljni areni.

Članki iz rubrike