podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

su
su
0 09.01.2022 08:52:00

KAAJ?! Noriaki Kasai na OLIMPIJSKIH IGRAH! Legendarni Japonec poskrbel za VELIKO PRESENEČENJE!

Arsen Perić
Zanj bodo to že devete olimpijske igre, a tokrat v drugačni vlogi.

Legendarni japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai je še pred dvema letoma nastopal v elitni konkurenci svetovnega pokala, s skromnimi rezultati pa je pred lansko zimo izgubil mesto v japonski A-reprezentanci. Kljub temu je 49-letni Japonec ohranil upanje, da se bo še vrnil med najboljše skakalce, skrival pa ni niti sanj o nastopu na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu. V Sočiju je pred osmimi leti osvojil srebro na posamični tekmi na veliki skakalnici in bron na ekipni tekmi, skupno pa je nastopil že na osmih olimpijadah, prvič že leta 1992 v Albertvillu.


Pred dnevi je postalo jasno, da bomo velikega ljubljenca slovenskih pristašev smučarskih skokov videli tudi na pekinški skakalnici, a ne v vlogi tekmovalca. Kasai se bo moral na svojih devetih igrah sprijazniti z vlogo strokovnega komentatorja japonske televizije Fuji TV. "Z izkušnjami, ki sem jih nabral kot osemkratni udeleženec olimpijskih iger, bi rad z gledalci delil emocije, ki jih ta šport ponuja. Rad imam nove izzive in to mi daje novo motivacijo," je domačim medijem zaupal veteran.

V japonski ekipi bodo v boju za olimpijska odličja poleg svežega zmagovalca novoletne turneje Rjojuja Kobajašija nastopili še njegov starejši brat Junshiro, Jukija Sato, Daiki Ito in Naoki Nakamura.

Članki iz rubrike