Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.01.2022 18:00:06

Organizatorji Zlate lisice računajo še na nočni mraz

www.alesfevzer.com
Vse je pripravljeno za uspešno izvedbo 58. Zlate lisice na njenem desetem gostovanju v Kranjski Gori. Progo na poligonu Podkoren, sicer prizorišču moških tekmovanj svetovnega pokala za pokal Vitranc, čaka še glajenje. Končno trdoto pa bo prispeval mraz. Kranjska Gora bo tretjič po vrsti gostila Zlato lisico zaradi pomanjkanja snega v Mariboru.

"Podlaga je zelo trda, toda ni ledena, saj je nismo polivali z vodo, ker jo je dež dovolj zmočil. Zgornjo plast snega bomo med vratci z glajenjem še odstranili, svoje pa bo naredil nato še nočni mraz," je sporočila legenda mariborske Zlate lisice, Andrej Rečnik, ki vodi pripravo proge.

Zaradi nestabilnega vremena so imele tekmovalke velike težave z iskanjem primernih terenov za trening po slalomu v Zagrebu. S težavami so se spopadali tudi v slovenski reprezentanci.

"V Trbižu proge nismo uspeli pripraviti za trening, punce so zato smučale prosto," je danes dejal glavni trener slovenske ženske reprezentance za tehnične discipline Sergej Poljšak.

Tudi v Kranjski Gori, kjer so imeli v tem tednu najprej dež, nato pa je zapadlo pol metra snega, tekmovalke danes niso dobile priložnosti za preizkus proge na t.i. hang treningu.



"Proga je v precej drugačnem stanju. Lani je bila ekstremno ledena, tokrat pa proge niso preparirali z vodo, jo pa bodo delavci tako dobro zgladili, da bomo imeli normalno tekmo," je prepričan trener.

"Seveda bi bilo bolje, če bi punce dobile priložnost trenirati na progi v podobnih razmerah kot bodo na tekmi, ampak glede tega so vse ekipe v podobnem stanju," še dodaja slovenski trener.

Tekmovanje za 58. Zlato lisico bo sicer zaprtega tipa. Dostop na prireditveni prostor za obiskovalce ne bo dovoljen. Določene prometne površine, ki vodijo do tekmovališča v Podkorenu, bodo zaprte. Promet na glavni prometnici bo potekal normalno. V Policiji pozivajo k upoštevanju navodil organizatorja in policije.

V turističnih središčih se tudi sicer pričakuje močno povečan promet. Policija opozarja na strpnost in upoštevanje prometnih pravil.

Članki iz rubrike