Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.01.2022 17:45:34

Meta Hrovat brez nahrbtnika na domačo tekmo!

alesfevzer.com
Članice slovenske reprezentance z veliko mero optimizma pričakujejo domači vrhunec zime, ki bo zaradi pomanjkanja snega v Mariboru tretjič po vrsti v Kranjski Gori. Razmere na Gorenjskem so zimske, po ocenah organizatorjev bo proga dobro utrjena. Največja pričakovanja na hribu pred domačim pragom ima Meta Hrovat, ki si želi nastopiti brez bremena.

Tako vodja stroke Miha Verdnik kot glavni trener ženske ekipe za slalom in veleslalom Sergej Poljšak pričakujeta dobro tekmo.

"Kot vedno brez težav ni šlo, je pa lepo, da je tekma v Sloveniji, imamo srečo, da bo v lepi idili in na dobro pripravljeni progi," je dejal Verdnik.

Poljšak je prepričan, da so dekleta dobro pripravljena, kar kažejo tudi že skozi vso sezono, zato nima strahu ali dvomov.

Na start veleslaloma bo poslal Hrovatovo, Ano Bucik, Tino Robnik, Nejo Dvornik in Niko Murovec, ki bo nastopila na svojem drugem svetovnem pokalu. Na startu sobotne tekme bo tudi debitantka na tekmah najvišje ravni Lina Knific.

V slovenski ekipi je zazevala vrzel, potem ko je Andreja Slokar zaradi okužbe z novim koronavirusom ostala brez Zlate lisice.

Na nedeljskem slalomu bodo barve Slovenije branile Bucikova, Hrovatova, Neja Dvornik, Nika Tomšič, ki bo nastopila na svoji drugi tekmi v svetovnem pokalu, ter debitantki Pika Dvornik in Anja Oplotnik.

Hrovatova je zadnji dve izvedbi kranjskogorske Zlate lisice končala na stopničkah. Na veleslalomu pred dvema letoma je bila tretja, enak dosežek pa ji je uspel tudi na lanskem drugem veleslalomu za Zlato lisico.

"Zelo dobro poznam to progo, to je moj domači teren, spet se je tako zgodilo, da je tekma pri meni doma. Tega se ne branim. Teren tukaj mi ustreza, zato je toliko večje navdušenje in toliko bolj težko pričakujem to tekmo," je brez oklevanja odvrnila članica prve veleslalomske jakostne skupine.



"Imam zelo velika nihanja. Smučam zanesljivo na treningih, imam pa težavo prenesti to na tekme," je bila odkrita Hrovatova, ki je v tej zimi petkrat vpisala ničlo.

"Sigurno smo poleti delali na izboljšavah tehnike, tekme pa se mi nato niso najbolje sestavile, smo pa na polovici sezone, tako da ne mislim po nekaj slabih tekmah metati puške v koruzo."

Hrovatova nihanj ne pripisuje dejstvu, da je po koncu minule sezone začela sodelovati z novim trenerjem, Italijanom Liviom Magonijem, ki je sodeloval z dvema šampionkama Tino Maze in Petro Vlhovo.

"Liviu zaupam, zaupam sistemu dela, potrebujem pa čas, je pa moja potrpežljivost vedno malce vprašljiva, verjamem, da sem sposobna tudi potrpežljivosti," pravi Hrovatova.

"Zaradi trenutnih razmer z novim koronavirusom smo zelo izolirani. Če si doma, so zadeve drugačne kot sicer. Sigurno pa mi moj kranjskogorski zrak vedno dobro dene. Skušam razmišljati, da nimam nahrbtnika, pričakovanja so, jih pa poskušam nežno odstraniti in smučati svobodno," je še dejala o bremenu pričakovanj.

Velike upe ima po osmem mestu na zagrebškem slalomu Bucikova, ki bi sicer raje videla, če bi bila tekma v Mariboru. "Zlasti druga vožnja v Zagrebu mi je dala samozavest za tekmo v Kranjski Gori," je dejala Bucikova. "Sem sproščena in lahko tekmujem brez pritiska."

Visoka pričakovanja ima tudi Robnikova, ki je v Kranjski Gori že bila dvakrat del prve deseterice. Še vedno pa čuti bolečine v rami, posledice poškodbe, jo pa rama ne ovira več med smučanjem.

Lani je v Kranjski Gori na obeh veleslalomih osvojila točke Neja Dvornik, ki si želi še nadgraditi lanski uspeh.

Članki iz rubrike