nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
0 06.01.2022 11:32:00

DRAMA! Slovenci spet NA UDARU zaradi opreme! Orla dolgo ZASLIŠEVALI, Poljaki govorijo o ŠKANDALU!

Posnetek zaslona (Youtube)
"Po mojem mnenju je to škandal, saj se s takšno opremo ogroža zdravje skakalcev."

Po polovici tekem jubilejne 70. novoletne turneje je imela Slovenija v igri skakalca za najvišja mesta. Lovro Kos je čez noč postal glavni adut slovenske skakalne odprave, držal je tretje mesto s seštevku turneje, odlično pa mu je kazalo tudi na treningu in v kvalifikacijah v Innsbrucku, kjer je tekmo nato odpihnil veter.

Karavana svetovnega pokala se je predčasno preselila v Bischofshofen, ki bo še drugič v zgodovini novoletne turneje gostil dve tekmi in skakalnica Paula Ausserleitnerja se je že v prvi seriji prve tekme znova izkazala za nesrečno mesto slovenske reprezentance. Varovanci Roberta Hrgote so ekipno v večini skakali pod pričakovanji, najbolj razočaral pa je padec najboljšega orla. Lovro Kos je imel v zahtevnih razmerah težave pri doskoku, v sveže zapadlem snegu mu je težišče potegnilo preveč naprej, hkrati pa je odneslo njegovo desno smučko in upanje na zmagovalni oder je splavalo po vodi. S tem so se vrnili tudi boleči spomini na lansko tekmo v Bischofshofnu, na kateri zaradi velike napake v kvalifikacijah nismo videli Anžeta Laniška.


Padec na zadnji postojanki turneje pa za Slovence ni bil edini na tej turneji; že na uvodni dan je v izteku oberstdorfske skakalnice grdo padel tudi Cene Prevc. Nenavaden padec je dvignil ogromno prahu, debate pa so se dotikale tudi slovenske opreme. Že nekaj časa v skakalni karavani duhove burijo nove vezi, ki jih je za olimpijsko sezono pripravil Peter Slatnar in s katerimi je v Ruki Anže Lanišek skočil do prve zmage, po padcu Prevca pa je konkurenco zmotila tudi bolj izravnana oblika Slatnarjevih smuči.

Po sestankih z Mednarodno smučarsko zvezo naj bi Slovenci po turneji prenehali uporabljati novo okovje, a po besedah Slatnarja in slovenskega selektorja Roberta Hrgote slovenski tabor puške še ne namerava metati v koruzo. Nove polemike pa je medtem sprožil tudi padec Lovra Kosa. Že v neposrednem prenosu nacionalne televizije je najboljši slovenski skakalec povedal, da ga je po skoku čakalo zaslišanje prvega moža tekem za svetovni pokal Sandra Pertileja. "Rekel je, da je na posnetku videl, kako se je sneg zatikal za vezi, in da je po njegovem mnenju lahko bil tudi to glavni razlog za moj padec," je za TV Slovenija razlagal Kos, ki je vztrajal pri tem, da je šlo izključno za njegovo napako.

Oglasili so se tudi nekateri poljski mediji, ki so znova krivili tudi izravnano konico Slatnarjevih smuči. "Zaradi ravne konice se je smučka znova zapičila v sneg. Po mojem mnenju je to škandal, saj se s takšno opremo ogroža zdravje skakalcev," je zapisal eden od novinarjev. Drugi poljski časniki so se razpisali o izjavi Roberta Hrgote, ki je v Bischofshofnu napovedal, da se tudi po končani turneji ne nameravajo odreči inovacijam. "Očitno se Slovenci podajajo v vojno s Fisom," so zapisali Poljaki, ki imajo v tem trenutku verjetno več kot dovolj težav tudi s formo svojih skakalcev.

Članki iz rubrike